Na het betalen van de boete diende Bart Van Doorne nogmaals 500 op te hoesten.
Volledig scherm
PREMIUM
Na het betalen van de boete diende Bart Van Doorne nogmaals 500 op te hoesten. © rv

Ondernemer Bart Van Doorne betaalt boete voor snelheidsovertreding, maar moet jaar later toch nog 500 euro ophoesten (en hij is niet de enige)

Gent“Dit is niet zomaar kafka, dit is dure kafka.” Zaakvoerder en voormalig journalist Bart Van Doorne (51) keek wel erg verbaasd op toen hij maandag zijn brievenbus leegmaakte. Daarin vond hij een brief terug van het Openbaar Ministerie, met de vraag of hij een minnelijke schikking kon betalen van 509,06 euro. “Het ging nochtans om een boete die ik een jaar geleden al had betaald.”

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.