Ombudsvrouw Helena Nachtergaele aan de deur van haar kantoor.
Volledig scherm
Ombudsvrouw Helena Nachtergaele aan de deur van haar kantoor. © Foto James Arthur

Ombudsvrouw stelt vast: aantal klachten daalt, mobiliteit blijft kop van jut

Ombudsvrouw Helena Nachtergaele heeft haar jaarverslag van 2018 klaar. Daarin valt op dat het aantal klachten licht gedaald is. Van alle ontvankelijke klachten is een kleine helft ongegrond. Eenzaam aan de top van de klachten staat ‘mobiliteit’. Ook over WoninGent wordt stevig geklaagd. Zorgvuldigheid, adequate communicatie en redelijke termijn zijn de meest geschonden principes.

1 reactie

 • Erwin V.D.

  2 jaar geleden
  Natuurlijk is mobiliteit een probleem in Gent. En dit zal nog verergeren door vanaf de binnenring een LEZ-zone in te stellen. Zo zal Gentse centrum nog meer winkels zien sluiten en zullen dagtoeristen er wegblijven. En een gezonde lucht zullen ze er niet krijgen, want Gent is omcirkeld door zwaar vervuilende industrie waar die vervuilde lucht geen halt zal houden aan een LEZ-gebied.
 1. Van Teuns over Vansevenant tot Vanhoucke: welke Belgen kunnen schitteren in Luik-Bastenaken-Luik?
  Wielrennen

  Van Teuns over Vanseve­nant tot Vanhoucke: welke Belgen kunnen schitteren in Luik-Bastenaken-Luik?

  De laatste Belgische zege in Luik-Bastenaken-Luik dateert al van 2011. Philippe Gilbert klopte toen de gebroeders Schleck in een sprint met drie. Krijgen we tien jaar later opnieuw een landgenoot te zien op het hoogste schavotje in La Doyenne? Het wordt moeilijk, maar enkele Belgen hebben zeker en vast de capaciteiten om hoog te mogen mikken. En jouw Gouden Klassiekers-ploeg op de slotdag van het Ardense luik veel punten te bezorgen. Een oplijsting.
 2. Burgerinitiatieven rond Gravensteen laten zich niet afschepen: “Wij willen kaarten op tafel, anders komen er acties”
  Gent

  Burgerini­ti­a­tie­ven rond Graven­steen laten zich niet afschepen: “Wij willen kaarten op tafel, anders komen er acties”

  Nu de storm rond de Vooruit gaan liggen is, is er ook nog dat andere dossier dat de Gentenaars maar moeilijk slikken: het toegankelijk maken van het Gravensteen. Een gat in de omwalling en een paviljoen, voor veel Stroppendragers voelt het als een schop tegen de schenen. De groep ‘bekende gentenaars’ en de actiegroep SOS Gravensteen vonden elkaar, en strijden nu samen verder.
 3. Omgekeerde wereld na ongeval in Oostakker: slachtoffer riskeert zwaardere straf dan aanrijder
  Oostakker

  Omgekeerde wereld na ongeval in Oostakker: slachtof­fer riskeert zwaardere straf dan aanrijder

  Een speciale zaak in de Gentse politierechtbank vrijdagmiddag: drie heren stonden er terecht voor een aanrijding tussen een Mercedes en een ander voertuig in de Lourdesstraat tijdens de zomer van 2018. Het drietal beweerde niet achter het stuur te hebben gezeten, ook al zou hun straf laag zijn. De aangereden bestuurder daarentegen zat zonder een rijbewijs achter het stuur. Hij riskeert wél een forse geldboete.
 1. Straffe dronebeelden tonen enorme brand in natuurgebied in Brecht
  Play

  Straffe dronebeel­den tonen enorme brand in natuurge­bied in Brecht

 2. Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwagen
  Play

  Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwa­gen