Drie maanden lang kan je de schattige olifant aan het Zuidpark bewonderen.
Volledig scherm
Drie maanden lang kan je de schattige olifant aan het Zuidpark bewonderen. © Foto James Arthur

Olifant in het Zuidpark

 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 2. Coach Stijn Morand bereikt met VDK Gent de halve finales van de Belgische beker: “Snel kunnen aanpassen, dat is een teken van maturiteit”
  Volleybal Liga A

  Coach Stijn Morand bereikt met VDK Gent de halve finales van de Belgische beker: “Snel kunnen aanpassen, dat is een teken van maturiteit”

  Met acht rechtstreekse opslagpunten van Marlies Janssens, met twaalf ‘killbloks’ en met een aanvalspercentage dat hoger lag dan vijftig procent mag VDK Gent de terechte winnaar genoemd worden van de kwartfinale in de Belgische beker tegen Asterix Avo uit Beveren. “Het sleutelwoord was vertrouwen”, verklaart de fiere coach Stijn Morand na dit bekertreffen.