AC/She-C uit Kiev komt naar Moscou
Volledig scherm
AC/She-C uit Kiev komt naar Moscou © RV

Oekraïense band uit Kiev treedt op in Moscou (Ledeberg). “Als we hen kunnen steunen, dan graag!”

GentIn Kiev bestaat er een bijzondere band: AC/She-C is een AC/DC Tribute Band die uitsluitend uit dames bestaat. Net als zovelen zijn zij gevlucht voor de oorlog, en 4 van de 5 bandleden wonen momenteel in Gent. “We laten hen optreden op het Gents Kunstenoverleg op 27 juni", zegt Sioen.

 1. IN BEELD. Nieuw Gent, het nieuwe graffiti-paradijs: “We willen de leefbaarheid verhogen”
  PREMIUM
  Gent

  IN BEELD. Nieuw Gent, het nieuwe graffiti-paradijs: “We willen de leefbaar­heid verhogen”

  De betoncentrale was jarenlang dé plek in Gent om prachtige graffiti te spotten, tot het bouwwerk tegen de grond ging. Nieuw Gent heeft haar plaats in genomen. Verspreid over de wijk vind je prachtige, metershoge muurschilderingen van getalenteerde artiesten uit de hele wereld. Het Gentse Wallin’ zorgt dit weekend voor rondleidingen, zodat je geen enkele mist. Wij kregen alvast een voorsmaakje.
 2. Politie ontdekt bij huiszoeking cannabis in dakgoot: “Die plastic zakjes zijn voor mijn Lego, meneer de voorzitter”
  Gent

  Politie ontdekt bij huiszoe­king cannabis in dakgoot: “Die plastic zakjes zijn voor mijn Lego, meneer de voorzitter”

  Twee mannen van respectievelijk 38 en 42 jaar verschenen in de correctionele rechtbank voor het bezit en de verkoop van cannabis. Op 5 april 2022 ontdekte de Gentse politie 700 gram cannabis met een straatwaarde van ongeveer 7.000 euro in een huis van de verdachten. Beiden ontkennen dat ze drugdealers zijn en stellen dat ze de cannabis met een groep vrienden aankochten voor zelfgebruik.