Een concert van OdeGand in de Sint-Jacobskerk, bij een van de vorige edities
Volledig scherm
Een concert van OdeGand in de Sint-Jacobskerk, bij een van de vorige edities © Wannes Nimmegeers

OdeGand verovert morgen de stad, en er zijn nog tickets te koop: “Alleen het slotconcert en het vuurwerk mogen we niet doen”

GentZaterdag palmt OdeGand opnieuw de stad in, voor één keer niet als startschot voor het Festival van Vlaanderen, maar er middenin. Misschien is dat de reden waarom het populaire gebeuren nog niet helemaal is uitverkocht, of misschien durven mensen nog niet allemaal terug naar  evenementen gaan. “Qua ticketverkoop mogen we zéker niet klagen", zegt Veerle Simoens, directeur van het Festival van Vlaanderen.

 1. Koor zonder stembanden eind oktober te horen in Bijloke: “Het klinkt helemaal anders dan een gewoon koor”
  Gent

  Koor zonder stembanden eind oktober te horen in Bijloke: “Het klinkt helemaal anders dan een gewoon koor”

  De koorleden van ‘Shout at Cancer’ hebben geen strottenhoofd meer, maar toch zingen ze nog. Al klinkt dat helemaal anders dan een gewoon koor. Eind oktober is de groep te horen in de Bijloke. Dan laten ze niet alleen zichzelf, maar ook andere mensen met stemproblemen – door een beroerte of Parkinson bijvoorbeeld - horen. Een hele reeks Belgische muzikanten zorgt voor muzikale ondersteuning.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?