De plannen voor een nieuw bouwblok, 5 verdiepingen hoger dan het huidige gebouw, en met een onderdoorgang van de Watersportbaan naar het achterliggende park
Volledig scherm
De plannen voor een nieuw bouwblok, 5 verdiepingen hoger dan het huidige gebouw, en met een onderdoorgang van de Watersportbaan naar het achterliggende park © RV / WoninGent

Nu ook protest tegen renovatieplannen WoninGent aan Watersportbaan “Blokken 5 verdiepingen hoger maken? Te drastisch!”

GentDe sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent heeft het niet makkelijk met haar renovatieprojecten. Na alle heisa rond de Sint-Bernadettestraat gaan nu ook de omwonenden van de blokken aan de Watersportbaan in het verweer. Zij verzetten zich niet tegen de vernieuwing van de drie woontorens van WoninGent, wel tegen de plannen om die met 5 bouwlagen te verhogen.

 1. Jonge Gentenaars doen vanuit gekraakt pand ultieme poging om Bernadettewijk te redden: “We luisteren naar de wensen van de bewoners”
  Sint-Amandsberg

  Jonge Gentenaars doen vanuit gekraakt pand ultieme poging om Bernadette­wijk te redden: “We luisteren naar de wensen van de bewoners”

  Met een kerngroep van 16 mensen zijn ze, en samen vormen ze de actiegroep Bernadette Blijft. Een aantal van hen heeft een leegstaande woning in de bedreigde Sint-Bernadettewijk gekraakt - al noemen ze het zelf ‘tijdelijk ingevuld’ - en zoekt van daaruit contact met de bewoners. “Uitzoeken wat hun wensen zijn, wat zij juist willen, dat is belangrijk", vindt Simon Clement (24). De eis van de groep: sloop de wijk blok per blok, zodat wie wil, kan blijven.
 1. Stunt op snelweg blijkt levensreddend manouvre te zijn
  Play

  Stunt op snelweg blijkt levensred­dend manouvre te zijn

 2. Loredana blaast Gert Voorjans omver met interieur én stem in 'Huis Gesmaakt'
  Play

  Loredana blaast Gert Voorjans omver met interieur én stem in 'Huis Gesmaakt'