Nu al druk in de Overpoortstraat
Volledig scherm
Nu al druk in de Overpoortstraat © Wannes Nimmegeers

Nu al razend druk in Gentse Overpoortstraat, wat geeft dat vanavond?

In en rond de Overpoortstraat, dé feeststraat voor de Gentse studenten, hebben vandaag 15 cafés de deuren geopend. Allemaal hebben ze een terras buiten gezet, maar alle zitjes waren in de namiddag al ingenomen. Uitgelaten jongeren troepten samen rond de terrassen. Nu droegen ze nog mondmaskers en was het relatief rustig, maar wat geeft dat vanavond?

  1. Karel is wereldkampioen ‘achtertuinlopen’ met meer dan 500 kilometer op drie dagen: “Gehaktballetjes met puree en appelmoes hebben me erdoor geholpen”
    PREMIUM
    Gent

    Karel is wereldkam­pi­oen ‘achter­tuin­lo­pen’ met meer dan 500 kilometer op drie dagen: “Gehaktbal­le­tjes met puree en appelmoes hebben me erdoor geholpen”

    Het is niet de eerste keer dat Karel Sabbe (30) een wereldrecord breekt, maar het was wel de eerste keer dat de tandarts meedeed aan het wereldkampioenschap lopen in de achtertuin, officieel de ‘Backyard Ultra’. Daar namen 300 deelnemers van over heel de wereld aan deel. Bedoeling is dat ze elk uur een rondje van 6,7 kilometer lopen. Wie dat het langste kan volhouden is de winnaar. Dit jaar was dat Karel, hij legde 500 kilometer af op drie dagen en 3 uur, onderbroken door powernaps van een handvol minuten. “Op het einde zat ik er door maar je zit dan zodanig dicht bij dat wereldrecord, dat je er de pijn nog even bij neemt.”