Het NTGent op het Sint-Baafsplein
Volledig scherm
Het NTGent op het Sint-Baafsplein © Cedric Matthys

NTGent schrapt internationale tournees en onderstreept belang strategie op lange termijn: “Grote maatschappelijke verantwoordelijkheid voor cultuursector”

GentBij NTGent zijn ze zich zwaar bewust van de maatschappelijke verantwoordelijkheid die een cultuurhuis draagt. “We vormen het einde van de waardeketen: als NTGent niet speelt, heeft dat grote gevolgen voor veel spelers binnen de sector”, zegt kersvers zakelijk leider Daan Vander Steene.

 1. Gentenaar en comedian Xander De Rycke brengt tweede biografie uit: “Mijn leven bestond uit marginaliteit, vuiligheid en miserie”
  Gent

  Gentenaar en comedian Xander De Rycke brengt tweede biografie uit: “Mijn leven bestond uit marginali­teit, vuiligheid en miserie”

  Xander De Rycke (32) leidde een bewogen leven. De Gentenaar groeide op in armoede en verliet vroegtijdig de schoolbanken. Stand-up comedy werd zijn redding, een nieuw pad dat leidde tot de heruitvinding van de eindejaarsconference, een eigen laatavondshow en de start van zijn grootste tournee tot nog toe. Eind november komt Xander zijn tweede biografie uit waarin hij terublikt op zijn jeugd en wat erna kwam.
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?