Het huidige Roma-kamp aan de Hurstweg.
Volledig scherm
Het huidige Roma-kamp aan de Hurstweg. © Wannes Nimmegeers

Nog veel vragen over nieuw Roma-opvang: “We maken er zeker geen nieuw kampement van”

De stad Gent zal maximaal 138 mensen toelaten op het nieuwe woonproject voor bewoners van woonwagens en barakken. Dat moet een opvolger worden voor het Roma-kamp aan de Hurstweg.  Er heerst echter nog veel onduidelijkheid over de locatie en de kostprijs van het project. 

6 reacties

 • Annick Van damme

  1 jaar geleden
  Camping Stropke komt vrij... misschien kunnen ze daar naartoe ♀️
 • Sebastian Peeters

  1 jaar geleden
  De pendelaars en toeristen zullen wel telkens blijven bijbetalen aan die mastodont Gent waar meer dan de helft werkt aan de stad of ergens met een uitkering leeft. Er zal een punt bereikt worden dat ze dit beu worden en Gent in de marginaliteit zal terechtkomen.
 • avelino garcia

  1 jaar geleden
  Die hypocriete nonsens van dit stadsbestuur loopt echt de spuigaten uit. Ons belastinggeld verkwanselen aan een dievenbende en leeglopers die liever zitten te schooien dan te werken. In Gent hebben ze blijkbaar geen begrip van wat de Gentenaars eisen en willen.
 • Jan Lanclus

  1 jaar geleden
  waarom gaan die Roma's niet terug naar hun plaats van herkomst? Die zijn toch niet op de vlucht?
 • stijn de munck

  1 jaar geleden
  En een camping die mensen in moeilijkheden helpt die moet verdwijnen. Dienen die roma’s dan zelf niet op te draaien voor de kosten? Wij moeten wel opdraaien voor kosten die dienen gemaakt te worden door jullie beslissingen waarom zij dan niet?
 1. Lara (17) is dochter van voetballer Fangio Buyse, finaliste Miss Belgium en kersvers Gentenaar: “Kans op de kroon? Ik heb alleszins de eigenschappen van een winnaar”
  Gent/Deinze

  Lara (17) is dochter van voetballer Fangio Buyse, finaliste Miss Belgium en kersvers Gentenaar: “Kans op de kroon? Ik heb alleszins de eigenschap­pen van een winnaar”

  Lara Buyse is amper 17, maar ze heeft al een hele geschiedenis achter de rug. Als dochter van voormalig voetballer Fangio Buyse uit Deinze woonde ze al in Griekenland en Cyprus, en onlangs verhuisde ze naar Gent. Een paar maanden nadat ze zich kandidaat stelde voor de Miss Belgium-verkiezing. Aan het einde van het voorjaar zal ze letterlijk haar beste beentje moeten voorzetten om dat felbegeerde kroontje binnen te halen. Na haar studies hoopt ze nog een stapje verder te gaan, door dokter te worden voor Artsen zonder Grenzen.
 2. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 3. Thiemen Ocket en Caruur Gent maken zich op voor komst van Aalst: “Derby is altijd speciaal”
  VOLLEYBAL EUROMILLIONS LEAGUE

  Thiemen Ocket en Caruur Gent maken zich op voor komst van Aalst: “Derby is altijd speciaal”

  Thiemen Ocket (18) heeft geen extra kopzorgen in deze examenperiode. De jonge, beloftevolle spelverdeler van Caruur Gent kan zich volop concentreren op de extra geladen clash van vrijdagavond tussen de Gentse ploeg en Lindemans Aalst. De Aalsterse Ajuinen moeten winnen, de Gentse Stroppen willen winnen. De mentale druk zou wel eens de doorslaggevende factor kunnen zijn tijdens deze Oost-Vlaamse ontmoeting.
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre