Muzikante Lara Rosseel (35) woont intussen twee jaar op haar schip aan de Oude Dokken. “Een rijtjeswoning of een appartement zou niks meer voor mij zijn", zegt ze.
Volledig scherm
PREMIUM
Muzikante Lara Rosseel (35) woont intussen twee jaar op haar schip aan de Oude Dokken. “Een rijtjeswoning of een appartement zou niks meer voor mij zijn", zegt ze. © Wannes Nimmegeers

Nog steeds wachtlijst voor woonboten in Gent: “Wie kiest voor een schip, moet er iets voor over hebben”

GentIn Gent wachten zo’n 33 kandidaten op een ligplaats voor hun woonboot. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister Lydia Peeters (Open Vld). Wonen op het water blijft in trek en dat verbaast muzikante Lara Rosseel (35) niks. “Je woont vlakbij het centrum, maar zit toch op jouw eigen eiland", zegt ze vanop haar schip aan de Oude Dokken.

 1. Koenraad en Nele zijn ‘kotmadam’ voor 2.700 studenten: “De rode draad is nog altijd een goede spaghetti eten”
  PREMIUM
  GENT

  Koenraad en Nele zijn ‘kotmadam’ voor 2.700 studenten: “De rode draad is nog altijd een goede spaghetti eten”

  Wie een kot zoekt in Vlaanderen, kan niet rond de blokken, woontorens en gebouwen van Upgrade Estate. Marktleider, met een eigen esthetiek en filosofie én met daarachter een koppel waar de drive vanaf springt. Nele Van Damme en Koenraad Belsack zijn samen zowat de grootste ‘kotmadam’ van Vlaanderen. In Gent komen er koten bij, dat is grotendeels te danken aan hun bedrijf. “Maar echt, we willen vooral de leukste zijn.”
 1. Automobilist kan filmen hoe naast hem trein ontspoort
  Play

  Automobi­list kan filmen hoe naast hem trein ontspoort

 2. Lach mee met de grappigste momenten van prins Philip
  Play

  Lach mee met de grappigste momenten van prins Philip