De Arsenaalsite in Gentbrugge beslaat meer dan 15 voetbalvelden. Zulke lappen grond komen in Gent bijna nooit vrij.
Volledig scherm
De Arsenaalsite in Gentbrugge beslaat meer dan 15 voetbalvelden. Zulke lappen grond komen in Gent bijna nooit vrij. © RV / Stad Gent

Nog steeds geen duidelijkheid rond verkoopprijs Arsenaalsite: “Wij verwachten volledige transparantie”

GentInmiddels zijn er vier maanden verstreken sinds de verkoop van de Arsenaalsite in Gentbrugge. Enkele kapitaalkrachtige West-Vlamingen gingen met de oude spoorwegwerkplaats langs de Brusselsesteenweg aan de haal. Maar hoeveel ze daarvoor betaalden, blijft een goedbewaard geheim. 

 1. LEVENSVERHAAL: “Tom wuifde ons uit met een grote glimlach. De volgende ochtend vonden ze hem dood in de Molenbeek en blijven wij met veel vraagtekens achter”
  PREMIUM

  LEVENSVER­HAAL: “Tom wuifde ons uit met een grote glimlach. De volgende ochtend vonden ze hem dood in de Molenbeek en blijven wij met veel vraagte­kens achter”

  Tom Verlinde (45) was goedlachs, maatschappelijk geëngageerd in de wijk in Balegem waar hij 19 jaar geleden neerstreek en fier op zijn uniform als onderstationschef in Gent-Sint-Pieters. Maar maandagochtend werd hij dood teruggevonden in de Molenbeek aan de rotonde in het dorp. Op amper enkele honderden meters van zijn stamcafé waar hij de avond voordien zijn vrienden had uitgewuifd. Vrienden en familie hielden donderdagavond een stille wake. “Het zal hier in de wijk nooit meer hetzelfde zijn.” Een portret van een graag geziene man.
  Gent
 2. ‘Ombouwen van het UZ’ nu officieel gestart, eind volgend jaar wordt eerste nieuwbouw in gebruik genomen

  ‘Ombouwen van het UZ’ nu officieel gestart, eind volgend jaar wordt eerste nieuwbouw in gebruik genomen

  Met een officiële ‘eerste spadesteek’, zoals dat heet, zijn de grote werken op de ziekenhuiscampus van het UZ gestart. Einddoel: een energieneutraal ziekenhuis in 2040, met een nieuw centraal gebouw met ondergrondse parking, dat verbonden is met alle andere gebouwen. De eerste nieuwbouwblok die daarvoor wordt gezet, heet Nobel I, en zal eind volgend jaar al klaar zijn. Ook de extra parkeertoren mag eindelijk gebouwd worden.
  Gent
 3. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.