De Veldstraat trekt - zeker op een soldendag als vandaag - nog steeds veel volk. Nochtans zijn in de straat enkel nog grote ketens te vinden.
Volledig scherm
PREMIUM
De Veldstraat trekt - zeker op een soldendag als vandaag - nog steeds veel volk. Nochtans zijn in de straat enkel nog grote ketens te vinden. © Wannes Nimmegeers

Nog slechts één Gentenaar heeft eigendommen in de Veldstraat, grote vastgoedreuzen beheren de rest. “Neen, ik ga niet verkopen”

De Gentse Veldstraat - met 65 winkels op de korte afstand van 400 meter - is één van de duurste winkelstraten van het land. Toch is er nog één Gentenaar die koppig standhoudt tussen alle grote vastgoedreuzen. Hij bezit nog 5 panden, die zijn omgebouwd tot vijf winkels, met daar boven appartementen. Voor de rest zijn vooral de Nederlanders opvallend aanwezig, als het op het ‘bezitten’ van de Veldstraat aankomt.

 1. Opnieuw klachten na geluidsoverlast in café Shanti, politie maakt nieuw dossier op: “Het zijn de luidruchtige bezoekers op straat die lastig zijn”
  Gent

  Opnieuw klachten na geluids­over­last in café Shanti, politie maakt nieuw dossier op: “Het zijn de luidruchti­ge bezoekers op straat die lastig zijn”

  Het zit er bovenarms op tussen café Shanti en enkele buurtbewoners. Nadat het café in april op burgemeesterbevel een maand lang de deuren moest sluiten wegens geluidsoverlast, loopt het volgens sommigen buren opnieuw de spuigaten uit. De politie maakte intussen een nieuw dossier op, wat de burgemeester toelaat nieuwe maatregelen te nemen.
 2. Dief (17) “met kanariegele broek” op heterdaad betrapt op diefstal van gsm, maar hij blijft hardnekkig ontkennen
  Gent

  Dief (17) “met kanariege­le broek” op heterdaad betrapt op diefstal van gsm, maar hij blijft hardnekkig ontkennen

  Een jonge dief riskeert een celstraf van 12 maanden nadat hij op heterdaad werd betrapt op het stelen van een gsm uit een wagen. Dat deed hij samen met een kompaan. Een half uur later trof de politie het duo aan, na een persoonsbeschrijving van enkele getuigen. Ze hadden het over een man die een “kanariegele broek” droeg, wat het de politie makkelijk maakte. De beklaagde schreeuwt echter zijn onschuld uit, ondanks de bewijslast.