Oprichters Maarten Van Hoecke en Joachim Van Hove
Volledig scherm
Oprichters Maarten Van Hoecke en Joachim Van Hove © RV

Nog geen anderhalf jaar na oprichting, is AMPLR al toe aan eerste overname: “Nederland staat op de agenda”

GentIT-consultancy-bedrijf AMPLR uit de Gentse Blekerijstraat is nog geen anderhalf jaar bezig en heeft nu al haar eerste overname beklonken. Maarten Van Hoecke en Joachim Van Hove voegen immers WIFI.gent toe aan hun totaaloplossing voor stabiele connectiviteit. Ze richten hun blik nu al richting volgende stap, want de zaken gaan goed.

 1. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 2. Met deze knop moeten kotbazen tot vijftig procent energie besparen: “Ons systeem regelt elke radiator afzonderlijk”
  Gent

  Met deze knop moeten kotbazen tot vijftig procent energie besparen: “Ons systeem regelt elke radiator afzonder­lijk”

  De Gentse start-up esave wil de wereld veroveren met een nieuw soort verwarmingssysteem. Met slimme kleppen en artificiële intelligentie kunnen kotbazen en hoteleigenaars tot de helft besparen op hun energiefactuur. “Volgens onze berekeningen is jouw investering binnen maximaal vijf jaar terugbetaald”, zegt marketingverantwoordelijke Ruben Borges (37) zelfverzekerd.