Voor maandag liggen 250 spuiten klaar, voor mensen die nog niet gevaccineerd werden en dat nu toch willen
Volledig scherm
Voor maandag liggen 250 spuiten klaar, voor mensen die nog niet gevaccineerd werden en dat nu toch willen © Wannes Nimmegeers

Nog eens twee vrije prikdagen voor vaccin-twijfelaars

GentWie nog steeds geen vaccin kreeg maar zich nu toch nog bedenkt, krijgt nog eens twee kansen om zonder afspraak een eerste prik te halen. Dat kan op maandag 15 en maandag 22 november, in het UZ Gent, tussen 8 en 18 uur. Er worden telkens 250 vaccins klaargelegd. Op de eerste ‘vrije prikdag’ kwamen 272 Gentenaars langs.

 1. Al twintig jaar met pensioen, maar Robert (82) helpt nog elke dag mee in de Gentse Hotelschool: “De leerlingen houden me jong”
  PREMIUM
  Gent

  Al twintig jaar met pensioen, maar Robert (82) helpt nog elke dag mee in de Gentse Hotel­school: “De leerlingen houden me jong”

  Als levensvreugde een persoon was, dan was het Robert Mortier. De tachtiger werkt al meer dan twintig jaar als vrijwilliger in de Gentse Hotelschool. Elke dag brengt hij papieren rond en overziet hij het afvalbeheer. Als zijn gezondheid het toelaat, gaat hij door tot zijn honderdste. Wij zochten hem op tussen zijn ‘kleinkinderen’, zoals hij de leerlingen noemt.
 2. Jens en Evelien uit Ninove openen ‘gastropub’ vlak bij Gravensteen: “In Groot-Brittannië is het concept al ingeburgerd”
  Gent/Ninove

  Jens en Evelien uit Ninove openen ‘gastropub’ vlak bij Graven­steen: “In Groot-Brittannië is het concept al ingebur­gerd”

  Om net als voorganger BODO in restaurantgids Gault&Millau te belanden, is niet meteen de bedoeling. Maar dat maakt de ambities van Jens Van Den Berghe (32) en Evelien De Vos (36) er niet minder op. De twee vrienden uit Ninove zwaaien in Burgstraat binnenkort de deuren open van ‘gastropub’ BarCast. “De klanten van vroeger zijn meer dan welkom, alleen doen wij het op onze eigen manier.”