Deze auto stond model voor striptekenaar André Franquin en werd de auto van Guust Flater
Volledig scherm
PREMIUM
Deze auto stond model voor striptekenaar André Franquin en werd de auto van Guust Flater © Wannes Nimmegeers

Nog één week om meest unieke autotentoonstelling ooit te zien: van auto van Koning Boudewijn tot model van auto Guust Flater

GentZe liggen vol stof, de deuren hangen scheef, de roestplekken zijn zichtbaar en sommige banden staan plat. En toch kwamen al meer dan 10.000 mensen kijken naar de expo van de oldtimers van Mahy, in de oude Vynckier-gebouwen. Zelfs in Californië willen ze de tentoonstelling, maar ze staat nog één week in Gent.

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 1. Iris Vandewiele speelt woensdag met VDK Gent de allesbeslissende kwartfinale voor Belgische beker tegen Asterix Avo: “We zijn er klaar voor”
  VOLLEYBAL BEKER VAN BELGIË VROUWEN

  Iris Vandewiele speelt woensdag met VDK Gent de allesbe­slis­sen­de kwartfina­le voor Belgische beker tegen Asterix Avo: “We zijn er klaar voor”

  Oorspronkelijk stond de kwartfinale in de Belgische beker tussen Asterix Avo en VDK Gent op 13 november op het programma. Die belangrijke ontmoeting werd uitgesteld. Intussen werkten beide teams een drukke Europese kalender af. Woensdag (19.30 uur, red.) is het eindelijk zo ver. Dan zakt VDK Gent naar de sporthal van Beveren af. Zondag kijkt de winnaar van het duel Antwerp Ladies in de ogen, want dan staan al de halve finales gepland.