Schepen Elke Decruynaere en auteurs Marieke van Middelkoop en Laura Surentu van het boek waaruit de tentoonstelling in De Wereld van Kina over bijen is voort gevloeid.
Volledig scherm
Schepen Elke Decruynaere en auteurs Marieke van Middelkoop en Laura Surentu van het boek waaruit de tentoonstelling in De Wereld van Kina over bijen is voort gevloeid. © Jill Dhondt

Nieuwe tentoonstelling brengt duizenden bijen in beeld: “We geven ook tips mee hoe je kan helpen ze in stand te houden”

GentHoeveel verschillende bijen soorten bestaan er, denk je? Het antwoord is zo’n 20.000. De honingbij kent iedereen, maar heb je ooit al van de grote wolbij, de steenhommel of de dikpootbij gehoord? Er bestaan zelfs blauwe, rode en groene bijen. Je leert er alles over op de nieuwe tentoonstelling in de De wereld van Kina: de Tuin.

  1. Cokedealer ‘Tic Tac’ verkocht vanuit café in Rabot aan honderden klanten: “Geheime zak in trainingsbroek laten naaien”
    PREMIUM

    Cokedealer ‘Tic Tac’ verkocht vanuit café in Rabot aan honderden klanten: “Geheime zak in trainings­broek laten naaien”

    Twee jaar lang kon cokedealer ‘Tic Tac’ onder de radar blijven, tot hij op 4 januari van dit jaar gevat werd door de politie. Dat gebeurde aan zijn uitvalsbasis, een café in de Wondelgemstraat. Bij zijn arrestatie werd 5,4 gram aangetroffen, verstopt in een geheime extra zak in zijn broekzak die hij speciaal liet naaien om drugs in te verbergen. Staalharde bewijzen dus, maar ‘Tic Tac’ schreeuwt zijn onschuld uit, en haalde daar het ene na het andere loze argument voor boven.
    Gent