De snuffeltuin in Drongen.
Volledig scherm
De snuffeltuin in Drongen. © rv

Nieuwe ‘snuffeltuin’ in Drongen: “Een plek waar je hond gewoon hond kan zijn”

GentNaast gewone tuinen vind je in Drongen sinds kort ook een ‘snuffeltuin’: een omheinde tuin waar je hond naar hartelust kan snuffelen en ontdekken. Kan dat niet gewoon op straat of in een speelweide dan? Niet volgens eigenaar Eline Melsens. “Voor spel is een gevoel van veiligheid en vertrouwen nodig”, zegt ze.

 1. Xwift Racing Events komt stilaan op kruissnelheid
  AUTOSPORT

  Xwift Racing Events komt stilaan op kruissnel­heid

  Sinds enige tijd is de Belgische autosportscène een naam rijker, een naam die voor het eerst echt van zich liet spreken tijdens de voorbije 24 uur van Zolder: Xwift Racing Events. Het team met basis in Oost-Vlaanderen won niet alleen de klasse TB, het team behaalde ook de derde plaats in diezelfde klasse en liet mooie dingen zien met zowel, de BMW M2 CS, Praga als Radical die onder dezelfde vlag raceten. Xwift Racing Events wil zonder meer verdergaan op dit elan, niet alleen dit seizoen, maar de komende jaren en dat met een duidelijke filosofie in het achterhoofd.
 2. Traiteurs en cateraars smeken om personeel: “Op kerstavond doen we dicht, alleen het kinderziekenhuis laten we niet vallen”
  PREMIUM
  GENT

  Traiteurs en cateraars smeken om personeel: “Op kerstavond doen we dicht, alleen het kinderzie­ken­huis laten we niet vallen”

  Personeelstekort in de horeca, sinds de heropening zoekt zowat elk café en restaurant naar mensen. Ook de traiteurs botsen op het probleem. Dat vraagt wat denkwerk, want de eindejaarsperiode komt eraan. Sluiten of doorbijten? “Op sommige dagen krijgen we 10, 15 verzoeken”, verzucht Christ Schepens van eventcatering De Feestarchitect in Destelbergen. Tussen kerst en nieuw is hij dan ook dicht.
 1. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  2

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.