Schepen Christophe Peeters wilde de sauna in 2008 al sluiten, maar de gebruikers overtuigden hem toen die te behouden, en in 2010 zelfs te vernieuwen.
Volledig scherm
Schepen Christophe Peeters wilde de sauna in 2008 al sluiten, maar de gebruikers overtuigden hem toen die te behouden, en in 2010 zelfs te vernieuwen. © JVK

Nieuwe poging: stad Gent wil sauna en wellness Strop sluiten

De stad Gent pompt niet langer geld in de ‘wellness’ van zwembad Strop. Dat blijkt uit de budgettaire keuzes die sportschepen Sofie Bracke (Open Vld) heeft gemaakt.

4 reacties

 • SABINE DE BAETS

  10 maanden geleden
  Als ik dit artikel lees is er blijkbaar nog een tekort aan zwemwater in het Gentse, wel dan kan ik mij niet inbeelden waarom zwembad Rosas in Oostakker moest sluiten. Enkel en alleen voor het prestige project, de Edugo arena,of zit er meer achter?
 • alex de kezel

  1 jaar geleden
  Altijd maar sluiten en besparen, We lopen elke dag in regeltjes... Geef de Belg ook eens iets in de plaats, Keuze in zwemkledij hebben we ook al niet meer. Als je wil vernieuwen kijk dan eens naar de buurlanden, vb:Nederland Organiseer in Gent op regelmatige tijdstippen in een openbaar zwembad de mogelijkheid tot naaktzwemmen. In Nederland kan je altijd overal wel ergens terecht om dit te doen, al dan niet met een aanwezige sauna. België loopt achter, geef ons de mogelijkheid.
 • Ahmet Duran

  1 jaar geleden
  Sluit ze allemaal
 • Jenny Vandenbroecke

  1 jaar geleden
  Weeral de gewone mens die het slachtoffer is . Net zoals de sluiting van het enige openluchtzwembad in Gent . Er zijn overdekte zwembaden genoeg in Gent , niemand zit te wachten op NOG een overdekt zwembad . Wij kunnen het hele jaar in alle baden terecht . Maar zeer zeer spijtig dat het openluchtzwembad Neptune ons ontnomen zal worden . Laat de sauna , laat de wellness en laat ons het openluchtzwembad aub !!!
 1. Gentse festivalorganisatoren blikken vooruit op de zomer: “Intussen zijn er zelfs honden die corona kunnen opsporen”
  PREMIUM
  Gent

  Gentse festivalor­ga­ni­sa­to­ren blikken vooruit op de zomer: “Intussen zijn er zelfs honden die corona kunnen opsporen”

  Wat staat Gent deze zomer te wachten? Kunnen we opnieuw knallen op de vele festivals die onze stad rijk is of blijven de pagina’s in onze agenda maagdelijk wit? We legden ons oor te luister bij enkele belangrijke organisatoren. “Tomorrowland kan perfect 30 euro meer vragen en de prijs van de sneltest berekenen in het ticket”, zegt Joachim Matthys van Copacobana. “Voor ons is dat een heel stuk moeilijker.”
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo