Het nieuwe werk van Rekto op de gevel van een woonhuis in Nieuw Gent.
Volledig scherm
Het nieuwe werk van Rekto op de gevel van een woonhuis in Nieuw Gent. © Wallin'

Nieuwe gigantische muurschildering kleurt Nieuw Gent

Nieuw GentNieuw Gent is een echt graffitiparadijs aan het worden dankzij de Gentse graffiti-organisatie Wallin’. Die zorgde het voorbije jaar voor heel wat mooie artistieke bijdragen in de wijk. De nieuwste is een gigantische muurschildering op een gevel van een woonhuis.

 1. Secundair Kunstinstituut protesteert als eerste school in Vlaanderen tegen nieuwe eindtermen: “Minder ruimte voor vakken als tekenen, schilderen, beeldhouwen...”
  Gent

  Secundair Kunstinsti­tuut protes­teert als eerste school in Vlaanderen tegen nieuwe eindtermen: “Minder ruimte voor vakken als tekenen, schilderen, beeldhou­wen...”

  Leerlingen van het Secundair Kunstinstituut Gent hebben een paar dagen geleden een protestactie op poten gezet waarmee ze de nieuwe eindtermen binnen het onderwijs aanklagen. Volgens die nieuwe afspraken is er minder tijd voor praktijklessen waar het binnen het kunstonderwijs grotendeels om draait. Voor morgen, woensdag 20 januari, hebben de scholieren een demonstratie gepland om de hervorming te bekampen.
 1. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis

 2. Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevonden, museum had diefstal niet opgemerkt
  Play

  Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevon­den, museum had diefstal niet opgemerkt