Elene Melikidze in ElenQVino in de Dampoortstraat.
Volledig scherm
Elene Melikidze in ElenQVino in de Dampoortstraat. © Jill Dhondt

Nieuwe Georgische wijnwinkel aan Dampoort: “Het unieke is dat we ook eigen wijnen verkopen, gerijpt in ingegraven amforen”

GentIn The Box in de Dampoortstraat is pas een nieuwe wijnwinkel geopend. Tot eind augustus kan je hier terecht om Georgische natuurwijnen te proeven, samen met lekkere Georgische hapjes, en om naar de verhalen erachter te luisteren.

  1. Lamborghini klopt Audi in strijd om polepositie in 24 Hours of Zolder
    Autosport

    Lamborghi­ni klopt Audi in strijd om poleposi­tie in 24 Hours of Zolder

    Oost-Vlaming Cedric Wauters heeft in Zolder voor een verrassing van formaat gezorgd door de polepositie te pakken voor de 44ste editie van de 24 Hours of Zolder. De Lamborghini-rijder was vijf duizendsten sneller dan Dries Vanthoor in de PK Carsport Audi R8 LMS GT2, de gedoodverfde favoriet voor deze oefening tegen de chrono. Kevin Abbring zette de RedAnt Porsche 992 GT3 op de derde plaats. In GTB was het de jeugd aan de macht, met Arthur Peters in de Tip Top Rent Porsche Cayman GT4. Nog een jong talent, Jarno D’Hauw, was de snelste man in toerisme TA met de JJ Motorsport BMW M2 CS, terwijl in TB de polepositie naar Vincent Convents en Convents Racing Team ging, met een BMW 325i.