De Arsenaalsite aan de Brusselsesteenweg in Gentbrugge dateert van het einde van de negentiende eeuw. Het is de oudste spoorwegwerkplaats in Vlaanderen.
Volledig scherm
De Arsenaalsite aan de Brusselsesteenweg in Gentbrugge dateert van het einde van de negentiende eeuw. Het is de oudste spoorwegwerkplaats in Vlaanderen. © Wannes Nimmegeers

Nieuwe eigenaars Arsenaalsite reageren voor het eerst: “We willen zelf ook fier kunnen zijn op het project”

GentMaandenlang bleven ze -relatief- onbekend, maar nu de verkoop rond is, treden de nieuwe eigenaars van de Arsenaalsite dan toch uit de schaduw. De drie West-Vlaamse projectontwikkelaars komen met een gezamenlijke boodschap naar buiten. “We zijn trots dat we deze unieke locatie een waardevolle herbestemming kunnen geven”, klinkt het.

 1. Wij gingen langs bij de zeven authentieke Gentse frietbarakken: “Werken in een kot voelt een beetje aan als kamperen”
  PREMIUM
  Gent

  Wij gingen langs bij de zeven authentie­ke Gentse frietbarak­ken: “Werken in een kot voelt een beetje aan als kamperen”

  Een frietje steken op de Vrijdagmarkt bij Frituur Jozef of bij Frituur De Frater op het Fratersplein zit er niet meer in. Zij werden weggesleept nadat de eigenaar het hoge standgeld niet langer kon betalen. De frietbarak verdwijnt zo stilaan uit het straatbeeld, al blijven heel wat strijdlustige frituristen trots vasthouden aan hun ‘kot’. Wij bezochten in de Week van de Friet zeven frietbarakken en smulden van de verhalen, maar ook van een kleintje met mayonaise.
 1. En plots komt er een boom voor jouw apotheek: “Hoe gaan mijn leveranciers nu moeten leveren?”
  PREMIUM
  Gent

  En plots komt er een boom voor jouw apotheek: “Hoe gaan mijn leveran­ciers nu moeten leveren?”

  Apotheek Callebaut is een naam als een klok in de buurt van het Zuidpark, maar zaakvoerder Katleen Callebaut (48) zit met de handen in het haar. De geplande aanleg van een plantenvak voor haar deur draaide uit op een conflict met de Stad Gent. “Mijn zoon studeert farmaceutische wetenschappen”, zegt Callebaut. “Graag zag ik hem de zaak overnemen, maar zal dat nog lukken?”