Nieuwe bistro geopend in meest luxueuze hotel van centrum Gent: “Iedereen is hier welkom”
GentEr is een Franse nieuwe bistro geopend in één van de meest luxueuze hotels van Gent: het Reylof in de Hoogstraat. Daar zat al een gastronomisch restaurant, Lof, dat al jaren hoog culinaire toppen scheert. Olivier, het nieuwe broertje daarvan, is veel laagdrempeliger. Iedereen is er welkom, zeven dagen op zeven. Door de hoge ramen zit je precies in de binnentuin.
Het Reylof-hotel – officieel het Pillows Grand Boutique Hotel Reylof – is al tien jaar één van de meest prestigieuze hotels van Gent. De marmeren vloer, de dromerige trap en de statige gangen dragen daar allemaal toe bij. Hoeveel je betaalt voor een kamer, hangt af van dag tot dag, maar reken toch minstens op 200 euro. Een nachtje in de de presidentiële suite kost rond de 850 euro. In het gastronomisch restaurant Lof krijg je vijf of zeven gangen voorgeschoteld in een minimalistisch, rustgevend kader. Ervoor of nadien kan je nagenieten in de wellness achter de tuin.
“Het hotel is wel degelijk luxueus, maar toch is het toegankelijk voor iedereen”, zegt hotelmanager Marcel Reijnen overtuigd. “De kamers en restaurant Lof zitten in een hoger segment, maar we hebben ook een Lof café. Daar zijn externe en hotelgasten een hele dag welkom voor koffie en taart, en later op de dag voor aperitief en tapas. In onze Living Bar kan je elke vrijdag- en zaterdagavond cocktails sippen, doorheen de week is het een plek waar je kan komen werken. Iedereen is hier welkom, met andere woorden. Met onze nieuwe bistro, Olivier, maken we dat nog meer duidelijk.” Net zoals Lof, werd Olivier vernoemd naar de baron die hier vroeger woonde, Olivier Reylof, voordat het een ziekenhuis en daarna een hotel werd.
(Lees verder onder de foto’s)
Gepimpte klassiekers
Voor de duidelijkheid: restaurant Lof blijft bestaan voor de gastronomische lekkerbekken. Bistro Olivier is een waardig alternatief met een zachtere rekening achteraf. “Lof is vaak volzet op vrijdag en zaterdag, waardoor we regelmatig eigen en externe gasten moeten weigeren. Om dat te vermijden, hebben we een tweede restaurant geopend. Waar de drempel veel lager ligt om binnen te wandelen.” Lof is minimalistisch qua stijl, Olivier doet denken aan een Frans café, met haar ronde, marmeren tafels en rieten banken met grijsblauwe kussens. Door de grote ramen zit je precies buiten, in de binnentuin.
Geen vaste menu bij Olivier zoals in Lof, maar losse Frans-Belgische gerechten met Aziatische toetsen. De chef is dezelfde als van het gastronomisch restaurant: Hannes Vandebotermet. Opgegroeid aan de kust, stage gelopen in sterrenrestaurants in het buitenland zoals Ricard Camarena in valencia, Bastide Saint Antoine in Grasse en Senderens in Parijs, en nu al zes jaar bij Reylof.
In Olivier zorgt de chef voor hapjes zoals oesters, rundspiesjes en viskroketjes. Voor tartaar van kalf, gebrande makreel, tartelette en ander lekkers als voorgerechten. Voor gepimpte klassiekers zoals ravioli met truffelsaus, steak met frietjes, vol-au-vent en dorade als hoofdgerecht. Voor citroentaartjes, eclairs, kaasplankjes en meer om af te sluiten. Voor een hapje, een voorgerecht en een hoofdgerecht betaal je ongeveer 50 euro. Heel betaalbaar dus voor zo’n mooie, ontspannende setting.
Olivier Le Petit Bistro, Hoogstraat 36, 9000 Gent. Van maandag tot vrijdag van 12 tot 15 uur en van 17 tot 23 uur. Op zaterdag en zondag vanaf 12.30 uur.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMGent
Minister Diependaele en schepen Souguir over het Gravensteen: “Het grootste gevaar is dat we door continu protest gewoon niks meer zouden doen, want dat is makkelijker”
Twee jaar lang al wordt er in Gent gebakkeleid over het Gravensteen, en hoe we dat toegankelijk moeten maken. Actiegroepen protesteren tegen elk voorstel, maar veel alternatieven voor het geplande paviljoen en de lifttoren naast de donjon zijn er niet. Minister Diependaele probeerde de partijen in Gent op één lijn te krijgen, schepen Souguir zette een inspraakronde op poten, maar het oorspronkelijk plan blijft behouden. Kon dat hele proces nu echt niet anders? -
Gouden Tour
Welke Belgen kunnen een meerwaarde zijn voor jouw Gouden Tour-ploeg? Van Wout van Aert over Jasper Stuyven tot Yves Lampaert
De 109de editie van de Ronde van Frankrijk start op vrijdag 1 juli in Denemarken en eindigt op 24 juli in Parijs. Welke Belgen mogen we op de voorgrond verwachten en kunnen heel wat punten scoren voor jouw Gouden Tour-ploeg? Een overzicht. -
PREMIUMGent
In vier jaar tijd helft minder betalende straatparkeerplaatsen in Gent-centrum: “Grote impact op bewoners van binnenstad”
Sinds 1 januari 2018 is het aantal betalende straatparkeerplaatsen voor auto’s in Gent-centrum gehalveerd. Er verdwenen op 4 jaar tijd 241 betalende plaatsen. Dat blijkt uit cijfers die Stijn De Roo (CD&V) opvroeg bij schepen Filip Watteeuw (Groen). -
-
Livios
Binnenkijken in een landelijke tuin: niet 1 maar 4 terrassen om te genieten van de natuur
De bewoners van de woning in Linden zochten een oplossing voor hun steile achtertuin die aan een bospad grenst. Hun tuinaannemer kwam met een origineel ontwerp: een romantische en intieme groene zone rond hun woning die opgaat in het achterliggende bos. Bouwsite Livios nam een kijkje. -
PREMIUM
Trekt Revive zich terug uit Arsenaalsite? Vertraging op de tijdelijke invulling, maar meer perspectief voor de cultuursector
Zit er opnieuw vertraging op de Arsenaalsite in Gentbrugge? Het heeft er alvast alle schijn van. In de buurt gonst het van de geruchten dat projectontwikkelaar Revive, die instaat voor de tijdelijke invulling van de site, zich terugtrekt uit het dossier. Ook de cultuursector is op de hoogte. Dat betekent dat de tijdelijke ontwikkeling op Arsenaalsite niet meer deze zomer start. -
Gent
Popkoning klaar voor het rusthuis: “Alle gekende typetjes samen, maar dan in een rolstoel, en Nicootje komt op bezoek”
Popkoning Jean-Pierre Maeren heeft de coronajaren grotendeels doorgebracht in zijn atelier, al hij heeft uiteraard wel gespeeld op de momenten dat het mocht. Maar Maeren is dus meer dan klaar voor een volledig nieuwe show, die hij tijdens de Gentse Feesten uiteraard in Gent zal brengen. Oost West, T(e)Huis Best heet die, en het wordt weer gieren, lachen en brullen. -
Livios
Uitgedroogd gazon voorkomen? Tuinexpert geeft 5 tips: “Gazonsproeiers zijn niet efficiënt”
Droge zomers eisen hun tol in Vlaamse tuinen. Wanneer de regen uitblijft en de temperaturen stijgen, worden onze gazons dor. Van die groene grasmat blijft dan al snel niet veel meer over. Bouwsite Livios vroeg aan tuinexpert Bart Verelst van Groen Groeien hoe je een dor gazon kan voorkomen.