Chef Hannes Vandebotermet en hotelmanager Marcel Reijnen in bistro Olivier in het Reylof-hotel.
Volledig scherm
Chef Hannes Vandebotermet en hotelmanager Marcel Reijnen in bistro Olivier in het Reylof-hotel. © Jill Dhondt

Nieuwe bistro geopend in meest luxueuze hotel van centrum Gent: “Iedereen is hier welkom”

GentEr is een Franse nieuwe bistro geopend in één van de meest luxueuze hotels van Gent: het Reylof in de Hoogstraat. Daar zat al een gastronomisch restaurant, Lof, dat al jaren hoog culinaire toppen scheert. Olivier, het nieuwe broertje daarvan, is veel laagdrempeliger. Iedereen is er welkom, zeven dagen op zeven. Door de hoge ramen zit je precies in de binnentuin.

 1. Minister Diependaele en schepen Souguir over het Gravensteen: “Het grootste gevaar is dat we door continu protest gewoon niks meer zouden doen, want dat is makkelijker”
  PREMIUM
  Gent

  Minister Diependae­le en schepen Souguir over het Graven­steen: “Het grootste gevaar is dat we door continu protest gewoon niks meer zouden doen, want dat is makkelij­ker”

  Twee jaar lang al wordt er in Gent gebakkeleid over het Gravensteen, en hoe we dat toegankelijk moeten maken. Actiegroepen protesteren tegen elk voorstel, maar veel alternatieven voor het geplande paviljoen en de lifttoren naast de donjon zijn er niet. Minister Diependaele probeerde de partijen in Gent op één lijn te krijgen, schepen Souguir zette een inspraakronde op poten, maar het oorspronkelijk plan blijft behouden. Kon dat hele proces nu echt niet anders?
 1. Trekt Revive zich terug uit Arsenaalsite? Vertraging op de tijdelijke invulling, maar meer perspectief voor de cultuursector
  PREMIUM

  Trekt Revive zich terug uit Arsenaalsi­te? Vertraging op de tijdelijke invulling, maar meer perspec­tief voor de cultuursec­tor

  Zit er opnieuw vertraging op de Arsenaalsite in Gentbrugge? Het heeft er alvast alle schijn van. In de buurt gonst het van de geruchten dat projectontwikkelaar Revive, die instaat voor de tijdelijke invulling van de site, zich terugtrekt uit het dossier. Ook de cultuursector is op de hoogte. Dat betekent dat de tijdelijke ontwikkeling op Arsenaalsite niet meer deze zomer start.
 2. Popkoning klaar voor het rusthuis: “Alle gekende typetjes samen, maar dan in een rolstoel, en Nicootje komt op bezoek”
  Gent

  Popkoning klaar voor het rusthuis: “Alle gekende typetjes samen, maar dan in een rolstoel, en Nicootje komt op bezoek”

  Popkoning Jean-Pierre Maeren heeft de coronajaren grotendeels doorgebracht in zijn atelier, al hij heeft uiteraard wel gespeeld op de momenten dat het mocht. Maar Maeren is dus meer dan klaar voor een volledig nieuwe show, die hij tijdens de Gentse Feesten uiteraard in Gent zal brengen. Oost West, T(e)Huis Best heet die, en het wordt weer gieren, lachen en brullen.