De Brico langs de Antwerpsesteenweg wordt de helft kleiner. Zo is er plaats voor een Albert Heijn.
Volledig scherm
De Brico langs de Antwerpsesteenweg wordt de helft kleiner. Zo is er plaats voor een Albert Heijn. © Wannes Nimmegeers

Nieuwe Albert Heijn langs drukke weg tussen Gent en Lochristi vergund: “Openen in 2023 moet lukken”

GentTegen het voorjaar 2023 krijgt Oostakker een filiaal van de Nederlandse supermarktketen Albert Heijn. De plannen lagen al even op tafel, maar zijn nu goedgekeurd door de Stad Gent. “In theorie kan het gebouw er tegen eind volgend jaar staan”, zegt woordvoerder Ann Maes. “Toch rekenen we beter wat speling in.”

 1. Verdachte oplichting met zonnepanelen vermoedelijk gevlucht naar Turkije: “Parket spreekt beroepsverbod uit en stelt bewindvoerder aan”
  PREMIUM
  Wichelen/Gent/Lokeren

  Verdachte oplichting met zonnepane­len vermoede­lijk gevlucht naar Turkije: “Parket spreekt beroepsver­bod uit en stelt bewindvoer­der aan”

  Het parket van Oost-Vlaanderen stelt een voorlopige bewindvoerder aan voor Deltasun, een bedrijf dat zonnepanelen verkocht, maar nooit leverde en installeerde. De zaakvoerder van het bedrijf wordt beticht van oplichting en fraude en zou er met meer dan 2,4 miljoen euro vandoor zijn. Zo’n 400 gedupeerden meldden zich bij advocaat Eric Van Hauwermeiren. “De zaakvoerder, Omer K., is al weken spoorloos”, zegt de advocaat uit Wichelen.
 2. Uniek in Europa: expertisecentrum buigt zich over kunstcriminaliteit. “Elke kunstroof komt éérst bij de lokale politie terecht”
  Gent

  Uniek in Europa: expertise­cen­trum buigt zich over kunstcrimi­na­li­teit. “Elke kunstroof komt éérst bij de lokale politie terecht”

  België staat gekend als draaischijf voor internationale kunstroof, en dat hebben we deels aan onszelf te danken. Het nieuw opgerichte expertisecentrum GRACE moet daar verandering in brengen. Het is een samenwerking tussen de politie, de universiteit en de kunstwereld, en is uniek in Europa. “GRACE zelf gaat geen misdrijven oplossen, maar moet zorgen dat we weten waar we de juiste info vinden.”