Olivier Goetschalckx, zaakvoerder van de pas geopende vestiging in Gent.
Volledig scherm
Olivier Goetschalckx, zaakvoerder van de pas geopende vestiging in Gent. © Wannes Nimmegeers

Nieuw Thais restaurant geopend in hartje Gent: “We brengen Bangkok naar hier, en steken het in een hip jasje”

GentPitaya was al te vinden in steden zoals Londen en Brussel, maar nu heeft ook Gent een eigen vestiging. Ook hier kan je genieten van traditionele Thaise gerechten, recht van de straten van Bangkok geplukt, maar dan in een trendy jasje. Denk aan rijst met gekarameliseerde runderblokjes of rode curry met kip en courgettes, geserveerd in een bamboe kom. Stuk voor stuk vers klaargemaakt in een open keuken.

 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. MIJN STAD. Rapper Fatih over zijn Gent: “Mijn moeder heeft zich kapot gewerkt om mij kansen te geven”
  PREMIUM
  Gent

  MIJN STAD. Rapper Fatih over zijn Gent: “Mijn moeder heeft zich kapot gewerkt om mij kansen te geven”

  Als rapper is hij vooral gekend van liedjes als ‘9000' en ‘Contradictio’, maar daarnaast is Fatih De Vos (37) ook socioloog, jeugdwerker en bovenal een geboren en getogen Gentenaar. Vol liefde vertelt hij over de plek waar hij opgroeide, de plek waar hij tot rust komt en zijn mooiste herinneringen. “Het Rabot en de Brugse Poort gaan altijd een tweede thuis zijn.”
 3. Op zoek naar de geknipte school? GO! Gent-onderwijs zet weekend de deuren open voor leerlingen én zij-instromers
  GENT

  Op zoek naar de geknipte school? GO! Gent-onderwijs zet weekend de deuren open voor leerlingen én zij-instromers

  Op zoek naar een school: 't is een hot topic bij ouders van leerlingen uit het zesde leerjaar, want de centrale aanmeldingsdatum komt dichterbij. Bij het GO!-onderwijs in Gent hebben ze daarom een infodag waar alle 33 scholen van de groep aanwezig zijn. Dit jaar kunnen ook potentiële leerkrachten tijdens dat weekend terecht voor de jaarlijkse jobbeurs van de scholengroep: GO! Teach.