Het Vijfweegsepark is geopend.
Volledig scherm
Het Vijfweegsepark is geopend. © Jill Dhondt

Nieuw park aan R4 in Mariakerke: “We laten de natuur hier spontaan groeien”

GentVlak voor de oprit van de R4 in Mariakerke werd zondag officieel een nieuw park geopend: het Vijfweegsepark. Buurtbewoners konden er meewandelen en kennismaken met de langgerekte, groene strook vol bomen, steppe, romantische brugjes en rust.

 1. Gent

  Uitgebrand schip nog maanden vast in Sifferdok

  Na een felle schrootbrand aan boord eind juni ligt het zwaar gehavende bulkschip Lowlands Mimosa, dat vaart onder de vlag van Panama, nog altijd vast in het Sifferdok in de Gentse haven. Een verzekeringskwestie tussen de betrokken partijen en vervuild bluswater bemoeilijken de berging. “Er zijn niet minder dan acht betrokken partijen in dit dossier – diverse spelers hadden een lading aan boord van het schip – en zijn er dus verschillende verzekeringsmaatschappijen aangesteld.” De zaak kreeg ook een juridisch staartje.
 1. Stijn Morand (VDK Gent): “Overwinning tegen Tchalou belangrijk voor ontwikkeling team”
  Volleybal Liga A vrouwen

  Stijn Morand (VDK Gent): “Overwin­ning tegen Tchalou belangrijk voor ontwikke­ling team”

  VDK Gent heeft zijn ongeslagen status kunnen behouden na de moeilijke verplaatsing naar Tchalou Volley. De Gentse ploeg werd niet alleen geconfronteerd met de ellenlange file op de E40 - met de afbraak van de drie rijstroken vanaf Merelbeke tot Aalst - maar ze kreeg zaterdagavond bovendien een vastberaden thuisploeg tegenover zich in de kleine ‘Shape N Go’ arena van Thuillies. Na de felbevochten zege staat het team van coach Morand aan de leiding van de Liga.