Rosse buurt in Gent.
Volledig scherm
Rosse buurt in Gent. © Wannes Nimmegeers

Niet zeker of Gentse sekswerkers maandag mogen starten

Het werd niet vermeld op de persconferentie, maar sekswerkers kregen gisteren evenzeer groen licht van de federale overheid. Dat wil echter niet zeggen dat de werkers overal terug aan de slag mogen. Het is aan de lokale besturen om daarover te beslissen voor hun eigen gebied. Gent wacht het ministerieel besluit af om een beslissing te maken. Het is zodus nog even afwachten of de Gentse sekswerkers maandag effectief mogen herstarten. Als ze dat mogen, zal het onder bepaalde voorwaarden zijn. “Mondmaskers en handgel zullen verplicht worden.”

 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Meer dan honderd Oekraïense vluchtelingen volgen jobdag in Gent: “Mijn droom? Opnieuw als agent aan de slag te gaan”
  Gent

  Meer dan honderd Oekraïense vluchtelin­gen volgen jobdag in Gent: “Mijn droom? Opnieuw als agent aan de slag te gaan”

  Momenteel worden er meer dan duizend Oekraïense vluchtelingen opgevangen in Gent en het ziet er niet naar uit dat ze snel zullen terugkeren naar huis. Om hen aan een job te helpen, werd specifiek voor hen een jobdag georganiseerd aan het station. De meer dan honderd deelnemers konden workshops volgen, maar ook meteen in gesprek gaan met verschillende bedrijven en uitzendbureaus.
 3. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.