Er is meer privacy voor patiënten op een tweepersoonskamers dankzij een koptelefoon.
Volledig scherm
Er is meer privacy voor patiënten op een tweepersoonskamers dankzij een koptelefoon. © UZ Gent

Niet langer meeluisteren met consultatie van kamergenoot in UZ Gent: “Met koptelefoon zorgen we voor meer privacy”

GentOp een tweepersoonskamer in het ziekenhuis is privacy soms ver te zoeken. Vooral tijdens een consultatie kan dat heel ongemakkelijk zijn. Daarom loopt er een proefproject in het Universitair Ziekenhuis van Gent waarbij de dokters een koptelefoon geven aan de kamergenoot tijdens een consultatie.

  1. ZAAK JESPERS. Onderzoeksrechter ‘Le Beau Guy’ voor assisen wegens moord. “Ik wil namen noemen, maar ik waarschuw u: het zal erg zijn”
    PREMIUM
    GENT

    ZAAK JESPERS. Onderzoeks­rech­ter ‘Le Beau Guy’ voor assisen wegens moord. “Ik wil namen noemen, maar ik waarschuw u: het zal erg zijn”

    “Twintig jaar dwangarbeid”. Met dat verdict zette de jury op 28 januari 1978 in Gent een punt achter een assisenproces dat de Belgische justitie op haar grondvesten deed daveren. Voor het eerst in de geschiedenis moest een onderzoeksrechter zelf voor het hof van assisen verschijnen voor moord en moordpoging op zijn vrouw. Het werd ‘een proces van de eeuw’, met alle bekende advocaten uit die tijd, de BRT die voor het eerst liveverslag deed vanop assisen... Maar iedereen bleef achter met het gevoel: hier is de waarheid niet verteld. Durfde Guy Jespers die niet uit te spreken? Reconstructie van een unieke en vooral raadselachtige rechtszaak.