De Kompass Klub maakte over de hele wereld faam met z'n legendarische technofeesten. Maar de vorige locatie is inmiddels afgebroken.
Volledig scherm
PREMIUM
De Kompass Klub maakte over de hele wereld faam met z'n legendarische technofeesten. Maar de vorige locatie is inmiddels afgebroken. © RV

Niet Arsenaalsite in Gentbrugge, maar Vynckier aan Nieuwevaart: technoclub Kompass Klub wil nog dit jaar openen op nieuwe locatie

GentKnalt er binnenkort techno in de historische gebouwen van Vynckier langs de Nieuwevaart? Als het van Kompass Klub afhangt alvast wel. Jens Grieten, eigenaar van de legendarische technotempel, is al maanden op zoek naar een nieuw onderkomen. Dat lijkt nu – tijdelijk – gevonden. 

 1. INTERVIEW. Komiek Han ‘Solo’ Coucke (46) keert terug naar ‘zijn’ Deinze met toneelvoorstelling Vos: “Het had geen haar gescheeld of ik was treinbestuurder geworden”
  PREMIUM
  Deinze/Merelbeke

  INTERVIEW. Komiek Han ‘Solo’ Coucke (46) keert terug naar ‘zijn’ Deinze met toneelvoor­stel­ling Vos: “Het had geen haar gescheeld of ik was treinbe­stuur­der geworden”

  Niemand die zo West-Vlaams klinkt als... Oost-Vlaming Han Coucke (46). De komiek groeide op in Deinze en bouwde een carrière uit in de stand-upcomedy. Ondanks slechte coronacijfers staat zijn agenda vol: schrijven aan een fictiereeks met Sebastien Dewaele, midden 2022 een voorstelling in het Leietheater én een tournee met Han Solo, zijn bekende typetje. “In het VTI kreeg ik op dag één al klappen. Dus besloot ik op dag twee een grote mond op te zetten. Daar was mijn alter ego eigenlijk al geboren.”
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.