Niels en zijn papa Sam 'off road' in het Parkbos.
Volledig scherm
Niels en zijn papa Sam 'off road' in het Parkbos. © Jill Dhondt

Niels (5) test met papa Sam ‘off-road’ rolstoel in het Parkbos: “Dan kunnen we samen de natuur in trekken”

GentHet was een heugelijke dag voor de kleine Niels Van Nieuwenhuyse (5) en veel andere rolstoelgebruikers. Zijn konden allerlei ‘off-road’ rolstoelmodellen uittesten op de demonstratiedag van het Agentschap Bos en Natuur in het Parkbos. Daar konden ze ook informatie krijgen over andere hulpmiddelen om vlot de natuur te verkennen.

 1. Hoe een Gentse priester in 1721 van Gent naar Indië reisde. “Van walvistekening tot schildpaddenrecept, alles schreef hij op”
  Gent

  Hoe een Gentse priester in 1721 van Gent naar Indië reisde. “Van walvisteke­ning tot schildpad­den­re­cept, alles schreef hij op”

  Een 300 jaar oud dagboek is de aanleiding tot en de rode draad door een nieuwe tentoonstelling in de Sint-Pietersabdij. Niet zomaar een tentoonstelling, het verhaal van de Gentse priester Michaël de Febure, die nooit van onder de Gentse torens was geraakt maar op zijn 58ste werd meegestuurd op een anderhalf jaar durende bootreis naar India. De Febure’s verhaal wordt levendig uitgebeeld in de abdij, waar de refter zelfs is omgebouwd tot een heus schip.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.