Archiefbeeld: Begin dit jaar stelde Carl Demeestere nog zijn Van Eyck-cuberdons met gember voor.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld: Begin dit jaar stelde Carl Demeestere nog zijn Van Eyck-cuberdons met gember voor. © Wannes Nimmegeers

Neuzenman Carl (58) blikt vooruit na faillissement: “Tegen Pasen wil ik verrijzen op de Groentenmarkt”

Gent/KoksijdeCarl Demeestere, beter bekend als Carl Cuberdon, droomde begin dit jaar luidop van zijn comeback. Met een lied voor de Gentse Feesten en een neuzencollectie rond het Van Eyckjaar wou hij een bewogen periode achter zich laten. De neuzekesoorlog was eindelijk afgesloten en zijn kraam draaide op volle toeren. Toch draaide 2020 anders uit dan gedacht. “Ik besef nu hoe kwetsbaar we als stad zijn als we te hard op toerisme inzetten.” Lees meer over de strafste Oost-Vlaamse verhalen van 2020 in dit dossier.

 1. Ook op zijn 67ste vecht Danny Horseele, de sterrenchef van de Ghelamco Arena, voor tweede Michelinster: “Mijn wekker gaat nog elke dag om 6 uur stipt”
  PREMIUM
  Gent

  Ook op zijn 67ste vecht Danny Horseele, de sterren­chef van de Ghelamco Arena, voor tweede Michelin­ster: “Mijn wekker gaat nog elke dag om 6 uur stipt”

  Danny Horseele is niet alleen de oudste, maar misschien ook wel de meest ambitieuze sterrenchef van het land. Ook op zijn 67ste verlangt hij nog naar zijn tweede Michelinster. Zijn gelijknamig restaurant in de nok van de Gentse Ghelamco Arena behoort tot beste van het land én toch gaat de man uit Knokke voor dat tikkeltje meer. Een gesprek over dromen, zorgen en de liefde voor... Brugge.
 2. Volksjury voor assisenproces in Gent samengesteld, met enkele opmerkelijke excuses om een vrijstelling te verkrijgen: “Ik ben te racistisch”
  PREMIUM
  Gent

  Volksjury voor assisenpro­ces in Gent samenge­steld, met enkele opmerkelij­ke excuses om een vrijstel­ling te verkrijgen: “Ik ben te racistisch”

  Komende vrijdag start in Gent het eerste assisenproces van het jaar. Zoals gebruikelijk werd enkele dagen voor het proces de twaalfkoppige volksjury samengesteld. Maar liefst 90 kandidaten werden opgeroepen, die werden verzameld in de personeelskantine van de rechtbank. Na een vijf uur durende procedure werden uiteindelijk zeven mannen en vijf vrouwen uitgeloot. Voorafgaand kreeg iedereen de kans om te verantwoorden waarom hij of zij een vrijstelling zou moeten krijgen, met enkele opmerkelijke uitspraken als gevolg.
 1. Waarom vallen als je kan staan tijdens het skydiven?
  Play

  Waarom vallen als je kan staan tijdens het skydiven?

 2. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit