Nestinvest betrekt eerste woning voor jongeren uit de jeugdzorg.
Volledig scherm
Nestinvest betrekt eerste woning voor jongeren uit de jeugdzorg. © Sofie Van Waeyenberghe

Nestinvest installeert eerste jongere uit de jeugdzorg in eigen woning: "Sleutel tot de toekomst, want op hun eentje lukt het amper iets te vinden"

GENTJe hebt een tijd, misschien een leven lang, in de jeugdzorg doorgebracht. En dan ben je achttien en moet je op eigen benen staan. Omdat een betaalbare woning vinden voor deze jongeren vaak te moeilijk is én broodnodig, start Nestinvest nu met een eigen initiatief: ze kopen woningen om er kinderen uit de jeugdzorg een springplank te bieden. 

  1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
    Livios

    Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

    Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.