Ook aan het station van Drongen staan sinds kort 8 Blue-bikefietsen.
Volledig scherm
Ook aan het station van Drongen staan sinds kort 8 Blue-bikefietsen. © RV

Nergens zoveel Blue-bike’ers als in Gent: al 69.000 keer deelfiets ontleend

GentAan het station van Drongen is het honderdste Blue-bikestation officieel geopend. Dat die mijlpaal net in Gent wordt gevierd ligt voor de hand. Nergens in België worden de deelfietsen zo vaak gebruikt. 

 1. "Zo proberen we de examens te redden": Secundair Kunstinstituut houdt bepaalde richtingen op school, de andere leerlingen blijven thuis
  PREMIUM
  GENT

  "Zo proberen we de examens te redden": Secundair Kunstinsti­tuut houdt bepaalde richtingen op school, de andere leerlingen blijven thuis

  Zeker 180 scholen in Vlaanderen zijn volledig overgeschakeld naar afstandsonderwijs, maar voor sommige richtingen is dat niet haalbaar. Op het Secundair Kunstintituut aan de Ottogracht gaan steeds dezelfde leerlingen voltijds naar school, de anderen blijven de hele tijd thuis. “Probeer maar eens een les hedendaagse dans via Zoom te geven, dat gaat niet hé.”
 2. Raf Leemans (RC Gent): “Oudenaarde wordt zware dobber”
  Voetbal tweede nationale A

  Raf Leemans (RC Gent): “Oudenaarde wordt zware dobber”

  Een zucht van opluchting vulde dit weekend het PGB-stadion in Oostakker. Eerst was er voor RC Gent het goede nieuws dat de club toch een toekomst heeft omdat ze toch in Oostakker mogen blijven spelen en nadien zette de ploeg op het veld een scheve situatie recht: van een 0-1-achterstand naar een 3-1-winst. Westhoek werd het kind van de rekening. Raf Leemans genoot ook van de zege en blikt vooruit op de wedstrijd in Oudenaarde.