BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Negen maanden gekibbel eindigt in halfslachtig compromis: hoe Rousseau en het kunstencentrum hun broek scheurden aan De Vooruit

De soap rond de naam Vooruit lijkt afgelopen. Het beschermde monument in Gent gaat voortaan De Vooruit heten, de naam die iedereen er al jaren aan geeft. Het kunstencentrum dat vanuit het gebouw werkt, gaat op zoek naar een nieuwe naam, omdat het niet geassocieerd wil worden met de socialistische partij Vooruit. Die partij betaalt wel de factuur voor de naamsverandering. Winnaars zijn er niet. In Gent hebben alle hoofdrolspelers krediet verloren, zowel Conner Rousseau als het bestuur van het kunstencentrum.

69 reacties

 • Rik Clarysse

  1 jaar geleden
  Nog niet veel vernieuwing gezien bij spa /vooruit. Sinds de aantreding van moatje Conner alleen gelezen over het gekibbel over de naamsverandering.
 • Jasmina Veeckman

  1 jaar geleden
  Ik heb eens goed gelachen, bedankt François. :-)
 • Francois Dalins

  1 jaar geleden
  Wat waren de andere mogelijke namen: Achteruit, Naarlinks, Naarrechts, Opzij, Naaronder, Naarboven, Kweethetni, Wetegijhet.
 • Michael Dubois

  1 jaar geleden
  Pfff Spa u steld me diep teleur maarja das al een paar jaar zo en mijn stem hebt u niet meer.
 • nancy dejonge

  1 jaar geleden
  de naam " Vooruit " is een "kopie" ( ! ! ) van Macron zijn "En Marche" ... zo innovatief is de Conner !
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.