Ingezamelde kleren bij een Kledingpunt.
Volledig scherm
Ingezamelde kleren bij een Kledingpunt. © rv

Neem deel aan de ‘onderbroekenmarathon’: zoveel mogelijk kinderondergoed naaien op 40 dagen

GentDe vrijwilligers van Kledingpunt lanceren deze maand een onderbroekenmarathon die 40 dagen duurt. De actie gaat van start op valentijn, 14 februari, en eindigt op 25 maart. De bedoeling is dat zoveel mogelijk mensen mee kinderondergoed naaien.

 1. Stefan plaatst ‘flitspaal’ in voortuin om hardrijders in straat af te schrikken: “Sindsdien vlammen ze hier toch al wat minder snel voorbij”
  Gent

  Stefan plaatst ‘flitspaal’ in voortuin om hardrij­ders in straat af te schrikken: “Sindsdien vlammen ze hier toch al wat minder snel voorbij”

  De Sint-Gerolfstraat in Drongen heeft er sinds kort een flitspaal bij. Hoewel het model er levensecht uitziet, is het een dummy die uiteraard niet echt kan flitsen maar vooral voor een afschrikeffect moet zorgen. Het idee komt uit de koker van bewoner Stefan Sergeant die de onveilige verkeerssituatie in zijn straat wil aankaarten.
 2. Cecilia (60) viert tien jaar de intiemste galerij aan de Kraanlei: “Wij spreken de taal van de kunst”
  GENT

  Cecilia (60) viert tien jaar de intiemste galerij aan de Kraanlei: “Wij spreken de taal van de kunst”

  Champagne en hapjes op Kraanlei 55, want tien jaar geleden ging daar kunstgalerij Cecilia Jaime open tijdens de Gentse Feesten. Bezielster en naamgever Cecilia kwam via Argentinië en Parijs in Gent terecht, waar ze samen met man Luc, een theateracteur, de galerij opende. “Tijdens corona kreeg ik meer tijd voor mijn kunst, maar ik ben blij dat ik opnieuw contact kan houden”.