Hakim Mutyaba (53) overleed nadat twee mannen hem in het water gooiden.
Volledig scherm
PREMIUM
Hakim Mutyaba (53) overleed nadat twee mannen hem in het water gooiden. © Wannes Nimmegeers/RV

Nederlander (25) verdacht van dood Hakim wordt morgen uitgeleverd aan ons land: “Het was mijn vriend die hem in het water duwde”

GentEén van de verdachten die Hakim Mutyaba (53) in het water gooiden, wordt woensdag uitgeleverd aan ons land. De vader van twee werd op zondag 17 juli levenloos uit het water gehaald aan de Lousbergbrug. Al snel bleek er kwaad opzet in het spel te zijn. Twee Nederlandse mannen zouden hem aan handen en voeten het water ingegooid hebben, waarna ze het op een lopen zetten. Hakim kon niet zwemmen en verdronk. De 25-jarige verdachte die woensdag ondervraagd zal worden in Gent steekt de schuld op de tweede verdachte (23), die hem enkele dagen na de feiten vrijwillig kwam aanbieden bij de politie.

 1. Blinde American Stafford bijt chihuahua dood voor ogen van baasje en diens kleinkinderen op hondenweide in Bourgoyen
  Gent

  Blinde American Stafford bijt chihuahua dood voor ogen van baasje en diens kleinkinde­ren op hondenwei­de in Bourgoyen

  De feiten spelen zich af bij het begin van de eerste lockdown in 2020. Op de hondenweide van het Gentse natuurdomein beet een American Stafford voor de ogen van de eigenaar en diens kleinkinderen een chihuahua dood . Als klap op de vuurpijl sloeg de eigenaar van de Stafford nadien in het aangezicht van het slachtoffer. Volgens de raadsheer van de beklaagde kampt zijn cliënt met een psychiatrische stoornis. De procureur vorderde een internering.
 2. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 1. Coach Jan Van Huffel (Caruur Gent): “We mogen zaterdag de Supercup spelen omdat we dat verdiend hebben”
  volleybal

  Coach Jan Van Huffel (Caruur Gent): “We mogen zaterdag de Supercup spelen omdat we dat verdiend hebben”

  In de hoogste volleybalreeks bij de mannen begint de competitie officieel volgende week. Dit weekend rolt de splinternieuwe ‘Lotto Volley League’ een mooie, rode loper uit voor de bekerwinnaar van vorig jaar Caruur Gent en de huidige landskampioen Knack Roeselare. De Supercup wordt zaterdagavond in de Tomabelhal georganiseerd. Een prestigeduel waar verder weinig aan vast hangt. Maar het is wel iets om naar uit te kijken.