Treck Hostel
Volledig scherm
Treck Hostel © rv

Naast uitgestelde koffie, kan je nu ook op een uitgesteld bed trakteren

Een uitgestelde koffie is intussen een bekend begrip in Gent en vele andere steden. Voor wie nog niet bekend is met het idee: het is een koffie die je betaalt zodat een ander persoon die later kan opdrinken. Een uitgestelde soep of maaltijd bestaat ook, en vanaf vandaag kan je iemand ook een uitgesteld bed trakteren.

 1. Identiteit bevestigd: vier inzittenden van auto die in Leie belandde zijn koppel van Slovaakse afkomst en twee vrienden uit Slovakije
  Play
  Gent

  Identiteit bevestigd: vier inzitten­den van auto die in Leie belandde zijn koppel van Slovaakse afkomst en twee vrienden uit Slovakije

  De vier inzittenden van de wagen die in de nacht van vrijdag op zaterdag om het leven kwamen nadat het voertuig in het water belandde aan de Huidevetterskaai in Gent, zijn van Slovaakse afkomst. “Afgelopen nacht was er een positieve identificatie van de vier slachtoffers", zegt politiewoordvoerder Bart De Cocker. Eén van de inzittenden, een 33-jarige Slovaak, stond ingeschreven in Gent. Ook zijn vriendin van 35 zat dus in de wagen. “Waarom ze in een wagen met Franse nummerplaat reden, wordt nog onderzocht.”
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Lost ‘Tech Lane Tram’ verkeersknoop in Zwijnaarde op? “Binnen de tien minuten sta je in Gent-Sint-Pieters”
  PREMIUM
  Gent

  Lost ‘Tech Lane Tram’ verkeers­knoop in Zwijnaarde op? “Binnen de tien minuten sta je in Gent-Sint-Pie­ters”

  Na jaren onderhandelen is de tramlijn tussen Gent-Sint-Pieters en Gent-Dampoort eindelijk beklonken, maar daar duikt alweer een idee op. Nu het Technologiepark in Zwijnaarde stilaan bezwijkt onder de files, pleit professor Koen De Bosschere voor een rechtstreekse tramverbinding met het station. Een voorstel dat ook voor de inwoners van Merelbeke wel eens positief kan uitdraaien.
 2. Jan Van Huffel (Caruur Gent): “We hebben twee knappe sets gespeeld, dat moet het zelfvertrouwen opkrikken voor de volgende opdrachten”
  volleybal euromillions league

  Jan Van Huffel (Caruur Gent): “We hebben twee knappe sets gespeeld, dat moet het zelfver­trou­wen opkrikken voor de volgende opdrachten”

  Caruur Gent heeft de openingswedstrijd van de EuroMillions League niet met winst kunnen afsluiten. Decospan Menen met ex-Caruurspelers Simon Plaskie, Leonis Dedeyne en libero Lowie Stuer in de basis wonnen met 1-3-cijfers. Het had anders kunnen eindigen, details bepaalden de einduitslag. Het is nog maar eens een bewijs dat alles dit seizoen zo dicht bij elkaar ligt.