Anneleen Van Bossuyt hekelt de studie die de stad bestelde.
Volledig scherm
Anneleen Van Bossuyt hekelt de studie die de stad bestelde. © Wannes Nimmegeers

N-VA stelt ‘onderzoek naar politiecontroles’ opnieuw in vraag: “Bij amper 0,003% blijkt de klacht gegrond”

Gent“Uit cijfers die ik heb opgevraagd, blijkt dat bij slechts 0,08 procent van de identiteitscontroles klacht wordt neergelegd over de handelingswijze van de politie, en daarvan blijkt slecht 0,003 procent gegrond”, stelt Anneleen Van Bossuyt. “Ik begrijp dus niet waarom de stad dan nog een duur onderzoek naar de politie bestelt.” Daarmee reageert ze opnieuw opnieuw op een onderzoek van de UGent en de VUB.

  1. Wat na de PFAS-melding aan de brandweerkazerne? “Spelen in het Bloemekenspark is veilig, hier en daar opletten met grondwater”

    Wat na de PFAS-mel­ding aan de brandweer­ka­zer­ne? “Spelen in het Bloemekens­park is veilig, hier en daar opletten met grondwater”

    Even schrikken eind januari in de Bloemekenswijk. Aan de brandweerkazerne in de Roggestraat werd een beperkte hoeveelheid PFAS, een schadelijke stof, gevonden. Boosdoener was blusschuim dat per uitzondering werd gebruikt. Onderzoek van de Vlaamse overheid toont dat voor kinderen en honden geen gevaar is in de nabijgelegen parken. Toch zijn er nog enkele maatregelen getroffen.
    Gent