Kan thuistaal een plek krijgen in het onderwijs? Die vraag vormt het onderwerp van discussie tussen Van Renterghem (N-VA) en Decruynaere (Groen).
Volledig scherm
Kan thuistaal een plek krijgen in het onderwijs? Die vraag vormt het onderwerp van discussie tussen Van Renterghem (N-VA) en Decruynaere (Groen). © Wannes Nimmegeers

N-VA bekritiseert nieuwe website stad met tips voor gebruik thuistaal in onderwijs

Naar aanleiding van de jaarlijkse Europese Dag van de Talen op donderdag 26 september 2019 lanceert het stedelijk Onderwijscentrum Gent een website met handige tips en tools voor leraren die meertaligheid een plaats willen geven in de klas. Het initiatief valt niet in goede aarde bij oppositiepartij N-VA.

60 reacties

 • avelino garcia

  1 jaar geleden
  Decruyenare met haar 2000 voorkeurstemmen zou beter de eer aan zichzelf houden en opkrassen. Haar schaamteloos interview nog niet vergeten over die onbewoonbare sociale woningen. Zij is niet verkozen door de Gentenaars maar blijft wel haar zakken vullen.
 • Guy Van Becelaere

  1 jaar geleden
  Er is maar een iemand die polariseert en dat is het linkse volkje die dag dagelijks provoceren en dan verschieten dat ze de verkiezingen verliezen hopelijk worden ze weg geveegd bij de volgende verkiezingen dit kan niet meer, nu weer een linkse provocatie in Houthalen om de ingevoerde stemmetjes walgelijk ja
 • Erwin V.D.

  1 jaar geleden
  Ze moeten de taal leren en kennen van het land waarin ze wonen, doch thuis doe je toch wat je wil hé! Wie gaat dat verbieden of controleren?
 • Saar Caron

  1 jaar geleden
  Zo oordeel vrij mogelijk denk ik toch net als met frans en spaans op school dat het beste om een taal snel te leren is in deze taal de les krijgen. Het is toch al moeilijk als ze beginnen met 3 tot 5 jaar taalachterstand door thuis geen Nederlands te praten?
 • JEANINE LAMBIN

  1 jaar geleden
  Ik heb 20 jaar geleden al lesgegeven in een Brusselse school waar een project liep waarbij de anderstalige kinderen van het 1e en 2e leerjaar de hoofdvakken in hun thuistaal kregen. Het project liep uit op een ramp voor de kinderen maar dat mocht je natuurlijk als leerkracht niet zeggen. Nu, zoveel jaren later, hebben ze van hogerhand blijkbaar nog niks bijgeleerd. Nederlands moet op de eerste plaats komen om zich later zowel in het onderwijs als in het beroepsleven te kunnen integreren!!
 1. Gentse schepen zet zélf coronavaccin in eerste stedelijk woonzorgcentrum: “Ik ben zelf verpleger, en een ‘pikuur’ geven verleer je niet”
  Gent

  Gentse schepen zet zélf coronavac­cin in eerste stedelijk woonzorg­cen­trum: “Ik ben zelf verpleger, en een ‘pikuur’ geven verleer je niet”

  Rudy Coddens (sp.a), de Gentse schepen van Gezondheid en Zorg, heeft zelf een coronavaccin toegediend. Dat deed hij bij de 79-jarige Virgilio Victoria, die in het WZC Heiveld woont. Hij is niet de eerste Gentenaar, maar wel de eerste bewoner van een stedelijk WZC die het vaccin kreeg toegediend. “Ik ben zelf verpleger, en een ‘pikuur’ geven verleer je niet", zegt Coddens.
 1. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

 2. Pick-up scheurt met brandende lading door de straten
  Play

  Pick-up scheurt met brandende lading door de straten