Luk De Bruyker en Ann De Prest aan het werk met de poppen, Luk met een stervende Jan Van Eyck
Volledig scherm
Luk De Bruyker en Ann De Prest aan het werk met de poppen, Luk met een stervende Jan Van Eyck © Wannes Nimmegeers

Mysterie van gebroeders Van Eyck nu ook in poppen- en schimmenspel: “Focus op ontstaan van het Lam Gods, niet op de diefstal”

GentLuk De Bruyker heeft het mysterie van de gebroeders Van Eyck omgezet in een figurentheaterproductie. Die speelt dit weekend voor het eerst, bij het afsluiten van het Van Eyck-jaar, maar ze zal ook in de periode van de Gentse Feesten en in het najaar te zien zijn. “Aanvankelijk boeide die Van Eyck mij niet.”

  1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
    Gouden 11
    1

    Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

    Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.