Boze buurtbewoners zijn de muizen beu
Volledig scherm
Boze buurtbewoners zijn de muizen beu © Cedric Matthys

Muizenplaag Ledeberg woedt na twee maanden nog steeds: “Nochtans, voor 4.500 euro is er een oplossing”

LedebergTwee maanden nadat de inwoners van drie Ledebergse straten aan de alarmbel trokken, is er nog helemaal niks gebeurd. Sinds er gewerkt wordt aan de tramsporen, worden de huizen van de Doorgangstraat, de Weldadigheidsstraat en een deel van de Langestraat geteisterd door muizen. De verdelger van de stad is echter alleen opgeleid om ratten te vangen, geen muizen. “Dit kan toch niet”, klinkt het bij de oppositiepartij PVDA. “Het verdelgen van een muizenplaag is een schoolvoorbeeld van iets dat collectief aangepakt moet worden.”

  1. Eeklo en Evergem betalen voortaan mee voor Gentse daklozenopvang: “We kunnen niet de nachtopvang van Vlaanderen zijn”
    PREMIUM
    GENT

    Eeklo en Evergem betalen voortaan mee voor Gentse daklozenop­vang: “We kunnen niet de nachtop­vang van Vlaanderen zijn”

    Gent vangt veel daklozen op die eigenlijk geen band hebben met de stad, maar uit randgemeenten én verder komen. Vooruit-schepen Ruddy Coddens werkt al even aan solidariseringstraject voor de nachtopvang. Eeklo en Evergem engageerden zich al om hun deel van de koek te betalen. “Eigenlijk is dit een noodoplossing, dit zou op een hoger niveau moeten bekeken worden.”