museumplein Gent, SMAK, MSK
Volledig scherm
museumplein Gent, SMAK, MSK © Wannes Nimmegeers

MSK opent feestjaar voor 225-jarig bestaan met tentoonstelling over ‘de schilder van Gent’

GentHet Museum voor Schone Kunsten – het oudste museum van het land – bestaat 225 jaar in 2023 en dat zal een jaar lang gevierd worden. In september al wordt de aftrap gegeven met een tentoonstelling over de Gentse schilder, tekenaar en graficus Albert Baertsoen die leefde van 1866 tot 1922.

 1. Slikken of prikken voor het goede doel (en zakgeld): “2.000 vrijwilligers voor onderzoek gezocht”
  GENT

  Slikken of prikken voor het goede doel (en zakgeld): “2.000 vrijwilli­gers voor onderzoek gezocht”

  Slikken of prikken: de Student Kick-Off moedigt het niet aan, dus dat net het standje van het UZ Gent dat wel doet, gooit hoge ogen. Gelukkig is professor Isabel Leroux-Roels er om uitleg te geven. Zij en haar team van het Centrum voor Vaccinologie en de collega’s van de farmacie zoeken en testen elk jaar zo’n 6 tot 8 vaccins en medicijnen. Veilig, vaak zoeken artsen de juiste dosis die wel nog werkt, maar geen grieperige bijwerkingen meer geeft.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.