Julien De Maere in zijn zaak met enkele Gent-juwelen.
Volledig scherm
Julien De Maere in zijn zaak met enkele Gent-juwelen. © Foto Masscho

Mooiste nieuwjaarsbrief wint Gent-juweel

GENTIn de etalage van juwelier-ontwerper Julien De Maere prijkt een opvallend juweeltje. Het houdt het midden tussen de drie torens van Gent en een hartslag op een monitor. "Dat is het ook, want mijn hart klopt alleen voor mijn stad", knipoogt de juwelier. De Gentenaar met de mooiste nieuwjaarswensen wint het juweel.

 1. Vzw Konekt meet stationsontwerpers een handicap aan. “En probeer het nu maar zelf...”
  PREMIUM
  Gent

  Vzw Konekt meet stations­ont­wer­pers een handicap aan. “En probeer het nu maar zelf...”

  Konekt vzw, een organisatie die pleit voor een inclusieve wereld, heeft acht ‘stationsontwerpers’ van de NMBS zélf laten voelen hoe het is om als andersvalide de trein te nemen in het Sint-Pietersstation. Quasi onmogelijk, zo bleek al snel. Want wie blind, slechtziend, doof of minder mobiel is, mist de helft van de informatie. “Stations en treinen toegankelijk maken is echt een prioriteit", zegt Dimitri Temmerman van de NMBS. “Tegen 2025 moeten 150 grote stations volledig aangepast zijn.”
 1. Sterrenchefs starten nieuw gastronomisch restaurant Bruun: “Geen menu maar koken volgens marktaanbod en de mensen met een goed gevoel van tafel sturen”, omschrijven broers hun recept
  PREMIUM
  Destelbergen

  Sterren­chefs starten nieuw gastrono­misch restaurant Bruun: “Geen menu maar koken volgens marktaan­bod en de mensen met een goed gevoel van tafel sturen”, omschrij­ven broers hun recept

  Twee broers en topchefs, Ruben (35) en Pieter De Maesschalck (32), komen in restaurant Bruun weer thuis na jarenlange omzwervingen in Europese sterrenrestaurants. “Hier willen we alles samenbrengen en ons vooral amuseren. Een eigenzinnige maar spontane keuken met heel veel passie”, zegt Pieter. Zijn partner Cathelijne (33) is gastvrouw in de gloednieuwe zaak. Restaurant Bruun opent op 2 november de deuren aan de Dendermondesteenweg in Destelbergen.