Een defecte vrachtwagen zorgt voor enorm veel hinder op de R4, vlak voor Eurosilo
Volledig scherm
Een defecte vrachtwagen zorgt voor enorm veel hinder op de R4, vlak voor Eurosilo © RV / Lowiechie Dhaese

Monsterfile op R4 in Oostakker door defecte vrachtwagen

OostakkerOp de R4 in Oostakker is het in deze vroege ochtend aanschuiven geblazen. Een defecte vrachtwagen kort voor de lichten aan Eurosilo, hindert er het verkeer. Het is er meer dan een half uur filerijden.

 1. Richie (52) is woonbuddy: “Soms ben je deeltijds psycholoog, maar je geeft mensen de basis mee”
  PREMIUM

  Richie (52) is woonbuddy: “Soms ben je deeltijds psycholoog, maar je geeft mensen de basis mee”

  De regenellende zorgde ervoor dat al meer dan 14.000 vrijwilligers zich aanmeldden bij het Rode Kruis. Om huizen te poetsen, om ze bewoonbaar te maken. Maar ook in Gent zijn er vrijwilligers nodig die mensen aan een woning helpen. Richie Loppens (52) is één van hen. Hij helpt vluchtelingen en mensen in moeilijke omstandigheden met de zoektocht naar een thuis. “Huisbazen met veel humor benaderen, da’s mijn truc.”
 2. Gentse Flikken in hun vrije tijd vrijwillig naar de vallei die onder water stond: “Een gestrande zeecontainer in iemands tuin, dat schep je niet zomaar weg”
  PREMIUM
  GENT

  Gentse Flikken in hun vrije tijd vrijwillig naar de vallei die onder water stond: “Een gestrande zeecontai­ner in iemands tuin, dat schep je niet zomaar weg”

  Kelders vol slijk, straten vol puin en verscheurde inboedels. De werken in de door watersnood getroffen regio’s zullen nog maanden zoniet jaren aanslepen. Staan alvast in de vuurlinie: de Gentse Flikken. “Elke dag trekt een team vrijwilligers dat vrijaf heeft naar die regio. Sommige dorpen zijn gewoon niet te bereiken.”