Familieportret: Edmond, Marlies, en hun kinderen Emilienne en Adrienne.
Volledig scherm
Familieportret: Edmond, Marlies, en hun kinderen Emilienne en Adrienne. © VDS

Mong trekt met zijn druppelkot(je) de grens over naar Sas van Gent: “Dat is hier precies toch ander volk”

(Sas van) GentDe flikken van Gent kunnen Edmond Cocquyt en zijn reizend druppelkot vandaag niets maken, want Mong stak de grens over. Hij staat nu met het kleinste kot langs het water in Sas van Gent, Nederland. “Dat is ook een beetje Gent.”

 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. Meulestedebrug gaat weekend dicht voor werken aan nieuwe brug
  Gent

  Meulestede­brug gaat weekend dicht voor werken aan nieuwe brug

  De werken aan de Meulestedebrug in Gent vorderen gestaag, maar daar hoort ook af en toe een omleiding bij. Zo gaat de brug in het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 oktober nog eens dicht voor alle verkeer. “We vullen de bouwkuipen van de nieuwe brugpijlers met zand”, laat de Vlaamse Waterweg weten. De werken starten om zaterdag om 6 uur ‘s morgens en eindigen zondagavond om middernacht. Op zaterdag legt De Lijn pendelbussen in tussen de haltes Kapiteinstraat en Mariakerke Post.