"Ik gebruik meergranenbroodjes", zegt Mohannad Elabd. "Iets duurder maar betere kwaliteit.”
Volledig scherm
"Ik gebruik meergranenbroodjes", zegt Mohannad Elabd. "Iets duurder maar betere kwaliteit.” © Cedric Matthys

Mohannad (39) deelt hele avond lang gratis falafel uit aan Overpoort: “Flyers drukken kost me meer geld”

GentNog op zoek naar een avondmaal? Dan moet je maandagavond in de buurt van de Overpoort zijn. Daar deelt uitbater Mohannad Elabd (39) vanaf 19.00 uur gratis broodjes falafel uit in zijn zaak #Falafel. “Enkel hier vind je Egyptische falafel”, zegt hij. 

 1. Jonge dief (18) lacht rechter in gezicht uit tijdens ondervraging: “Begrijpt u eigenlijk wel wat er boven uw hoofd hangt?”
  Gent

  Jonge dief (18) lacht rechter in gezicht uit tijdens ondervra­ging: “Begrijpt u eigenlijk wel wat er boven uw hoofd hangt?”

  Drie jongeren riskeren celstraffen tot 14 maanden na een hele reeks diefstallen in Gent. Het drietal beroofde mensen en brak in in verschillende woningen. Hun buit verstopten ze op een werf in Gentbrugge, waar ze op 28 augustus van dit jaar op heterdaad betrapt werden. In de rechtbank was de ernst van de feiten duidelijk nog niet doorgedrongen tot hen.
 2. Hoe een Gentse priester in 1721 van Gent naar Indië reisde. “Van walvistekening tot schildpaddenrecept, alles schreef hij op”
  Gent

  Hoe een Gentse priester in 1721 van Gent naar Indië reisde. “Van walvisteke­ning tot schildpad­den­re­cept, alles schreef hij op”

  Een 300 jaar oud dagboek is de aanleiding tot en de rode draad door een nieuwe tentoonstelling in de Sint-Pietersabdij. Niet zomaar een tentoonstelling, het verhaal van de Gentse priester Michaël de Febure, die nooit van onder de Gentse torens was geraakt maar op zijn 58ste werd meegestuurd op een anderhalf jaar durende bootreis naar India. De Febure’s verhaal wordt levendig uitgebeeld in de abdij, waar de refter zelfs is omgebouwd tot een heus schip.