Leerlingen van het Viso in Mariakerke tonen hun creaties tijdens een modeshow onder de stadshal.
Volledig scherm
Leerlingen van het Viso in Mariakerke tonen hun creaties tijdens een modeshow onder de stadshal. © Jill Dhondt

Modeshow onder stadshal: “Gent heeft een textielverleden, maar ook een textieltoekomst”

GentIn het Gentse operagebouw vond zaterdag de Belgian Fashion Week plaats, maar daar had de modeshow die tegelijkertijd doorging onder de stadshal niets mee te maken. Die laatste was georganiseerd door leerlingen mode van het Viso Mariarkerke, die hun collectie vol trots aan de Gentenaars wilden tonen.

 1. Protestactie tegen discriminatie van LGBTQIA+-personen: “Genderdiversiteit moet besproken worden van in de kleuterklas”
  Gent

  Protestac­tie tegen discrimina­tie van LG­BTQIA+-personen: “Genderdi­ver­si­teit moet besproken worden van in de kleuter­klas”

  Op de Vrijdagmarkt in Gent werd zondagnamiddag een grootschalige protestactie georganiseerd. De actievoerders kwamen op straat om hun ongenoegen te uiten tegenover de discriminatie waar de LGBTQIA+ gemeenschap nog dagelijks mee te kampen heeft, maar ook om een positieve en strijdvaardige boodschap de wereld in te sturen én oplossingen aan te reiken. “Wij zullen nooit terug de kast inkruipen”, klonk het.
 2. Minister Diependaele en schepen Souguir over het Gravensteen: “Het grootste gevaar is dat we door continu protest gewoon niks meer zouden doen, want dat is makkelijker”
  PREMIUM
  Gent

  Minister Diependae­le en schepen Souguir over het Graven­steen: “Het grootste gevaar is dat we door continu protest gewoon niks meer zouden doen, want dat is makkelij­ker”

  Twee jaar lang al wordt er in Gent gebakkeleid over het Gravensteen, en hoe we dat toegankelijk moeten maken. Actiegroepen protesteren tegen elk voorstel, maar veel alternatieven voor het geplande paviljoen en de lifttoren naast de donjon zijn er niet. Minister Diependaele probeerde de partijen in Gent op één lijn te krijgen, schepen Souguir zette een inspraakronde op poten, maar het oorspronkelijk plan blijft behouden. Kon dat hele proces nu echt niet anders?