Jong en oud en ludieke booschappen op klimaatmars Gent
Volledig scherm
Jong en oud en ludieke booschappen op klimaatmars Gent © Didier Verbaere

Minstens 10.000 deelnemers op Gentse klimaatmars

Minstens 10.000 mensen stapten zondagnamiddag mee in de Gentse klimaatmars. Heel veel jonge gezinnen en jeugdbewegingen, maar ook veel studenten namen deel aan de mars die Greenpeace organiseerde. Ook een twintigtal organisaties zoals Natuurpunt en het Gentse Milieufront sloten aan. Met ludieke boodschappen roepen ze politici op voor een ander en ambitieuzer klimaatbeleid.

3 reacties

 • Ronald De Clercq

  2 jaar geleden
  Ach ze dwalen, want zij weten niet dat wij, de nu verguisde generatie, al 50 jaar geleden begonnen zijn met saneren om 19 eeuwse toestanden weg te werken. Zij vergeten ook dat zij in de beste omgeving ter wereld wonen. Overal elders is het qua milieu slechter tot veel slechter. Maar ja ze zijn misbruikt door machtwellustelingen.
 • Karel Belmans

  2 jaar geleden
  Supr Gent, goe gedaan! Standard afgetroefd met 2-1! Toeschouwers: 25.000! Mensen maken nu eenmaal een keuze in belangrijkheid!
 • Klaas De Roo

  2 jaar geleden
  Super Gent, goed gedaan!
 1. Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Het bedrijfswagenpark stapt in 2026 quasi volledig over op elektrische wagens, terwijl ook de particuliere bestuurder steeds vaker voor een EV opteert. Vele automerken stellen langs hun kant dan weer een datum in het vooruitzicht waarop ze definitief stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoelang mogen we nog met een nieuwe diesel rijden? En is het nog interessant om in een dieselwagen te investeren? HLN Drive weegt de pro’s en de contra’s af.