Minister voor Jeugd Benjamin Dalle heeft bijzondere opdracht voor VISO Mariakerke
Volledig scherm
Minister voor Jeugd Benjamin Dalle heeft bijzondere opdracht voor VISO Mariakerke © Sofie Van Waeyenberghe

Minister voor Jeugd Benjamin Dalle heeft een bijzondere opdracht voor VISO Mariakerke

GENTHoog bezoek in VISO Mariakerke op vrijdag: de zesdejaars Fotografie verwelkomden er minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V). Hij had een uitdaging voor hen: een fotoreeks in het kader van kinderrechten. 

 1. REEKS. KLAAR OM DE WERELD TE VEROVEREN. Amélie en Marilyn bereiden ijs op topniveau: “Het moet een smaakbom zijn”
  PREMIUM
  GENT

  REEKS. KLAAR OM DE WERELD TE VEROVEREN. Amélie en Marilyn bereiden ijs op topniveau: “Het moet een smaakbom zijn”

  Je bent jong, je wil wat. En je doet het ook. Studeren en ondernemen tegelijk, da’s geen evidentie, maar elk jaar staan er jonge Gentse studenten klaar om de wereld te veroveren met hun bedrijfje. Wij brengen vijf ‘Gentrepreneurs’ in beeld. Vandaag: Amélie en Marilyn willen met hun ijsmerk Amy & Mary een coole revolutie ontketenen. “Eigenlijk eet Marilyn niet zo graag ijs.”
 2. Traiteurs en cateraars smeken om personeel: “Op kerstavond doen we dicht, alleen het kinderziekenhuis laten we niet vallen”
  PREMIUM
  GENT

  Traiteurs en cateraars smeken om personeel: “Op kerstavond doen we dicht, alleen het kinderzie­ken­huis laten we niet vallen”

  Personeelstekort in de horeca, sinds de heropening zoekt zowat elk café en restaurant naar mensen. Ook de traiteurs botsen op het probleem. Dat vraagt wat denkwerk, want de eindejaarsperiode komt eraan. Sluiten of doorbijten? “Op sommige dagen krijgen we 10, 15 verzoeken”, verzucht Christ Schepens van eventcatering De Feestarchitect in Destelbergen. Tussen kerst en nieuw is hij dan ook dicht.
 1. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  1

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.