Milo Rau voor de schouwburg op het Sint-Baafsplein, de thuisbasis van zijn NTGent.
Volledig scherm
PREMIUM
Milo Rau voor de schouwburg op het Sint-Baafsplein, de thuisbasis van zijn NTGent. © James Arthur

Milo Rau (NTGent): “Op artistiek vlak hoort Gent bij wereldtop”

In het weekend woont hij bij zijn gezin in Keulen, tijdens de week voelt hij zich thuis in zijn huis in de Tinnenpotstraat in Gent. Milo Rau (43), artistiek leider van NTGent, heeft al in heel wat steden gewoond, maar Gent heeft zijn hart gestolen. “Als vrienden vragen waar ik woon, zeg ik altijd ‘Gent’. Dat klinkt behoorlijk cool, vind ik.”

  1. Gespecialiseerd team van Gentse brandweer heeft een wel erg opvallende manier van training: “Pingpongen helpt om aan ons pak te wennen”
    Gent

    Gespeciali­seerd team van Gentse brandweer heeft een wel erg opvallende manier van training: “Pingpongen helpt om aan ons pak te wennen”

    Het gespecialiseerd team Industrie & Gevaarlijke Stoffen (IGS) van Brandweerzone Centrum heeft van alle teams waarschijnlijk de meest opvallende trainingsmethoden. Maar hoe gek ze ook mogen klinken, het voetballen, pingpongen en bowlen heeft wel degelijk een functie. Het zorgt er namelijk voor dat de leden aan hun pak kunnen wennen. “Je bent volledig afgesloten van de buitenwereld. Velen krijgen dan ook een claustrofobisch gevoel”, zegt brandweerkapitein Koen Desmet.