Bruno Lowagie en zijn vrouw Ingeborg Willaert, oorspronkelijk uit West-Vlaanderen, streken in 1988 neer in Gent. "Al als student kon je ons in de Sphinx vinden", zegt Ingeborg. "We hebben er heel mooie herinneringen aan"
Volledig scherm
PREMIUM
Bruno Lowagie en zijn vrouw Ingeborg Willaert, oorspronkelijk uit West-Vlaanderen, streken in 1988 neer in Gent. "Al als student kon je ons in de Sphinx vinden", zegt Ingeborg. "We hebben er heel mooie herinneringen aan" © Wannes Nimmegeers

Miljonairskoppel uit Sint-Amandsberg redt cinema Sphinx: “Op huwelijksreis naar het Filmfestival”

GentStadscinema Sphinx is gered voor de toekomstige generaties. Twee ondernemers uit Sint-Amandsberg kopen het gebouw aan de Sint-Michielshelling uit liefde voor de film. “We boerden goed na de verkoop van ons bedrijf", zeggen Bruno Lowagie en Ingeborg Willaert. “Dat geld willen we nu zinvol investeren.”

  1. MIJN STAD. Gentse ‘taxi-legende’ Fouad: “Ik heb de Brugse Poort uit mijn jeugd voor een stuk teruggevonden in De Pinte”
    PREMIUM
    Gent/De Pinte

    MIJN STAD. Gentse ‘taxi-legende’ Fouad: “Ik heb de Brugse Poort uit mijn jeugd voor een stuk teruggevon­den in De Pinte”

    Taxi-legende Fouad Oulad Khlie (44) zocht en vond het buurtgevoel van de Brugse Poort van weleer terug tussen de villa’s in De Pinte. “Weet je wat ik hier de max vind? De mensen praten nog tegen elkaar op straat.” Hij spreekt vrijuit over de liefde voor zijn ouders, zijn buren en het Gentse nachtleven. “Om 11 uur ‘s ochtends moest ik een bomvolle club in hartje Gent leegkuisen. Als ik dat vandaag de dag zeg tegen jonge klanten geloven ze me niet.”