Bruno Lowagie en zijn vrouw Ingeborg Willaert, oorspronkelijk uit West-Vlaanderen, streken in 1988 neer in Gent. "Al als student kon je ons in de Sphinx vinden", zegt Ingeborg. "We hebben er heel mooie herinneringen aan"
Volledig scherm
PREMIUM
Bruno Lowagie en zijn vrouw Ingeborg Willaert, oorspronkelijk uit West-Vlaanderen, streken in 1988 neer in Gent. "Al als student kon je ons in de Sphinx vinden", zegt Ingeborg. "We hebben er heel mooie herinneringen aan" © Wannes Nimmegeers

Miljonairskoppel uit Sint-Amandsberg redt cinema Sphinx: “Op huwelijksreis naar het Filmfestival”

GentStadscinema Sphinx is gered voor de toekomstige generaties. Twee ondernemers uit Sint-Amandsberg kopen het gebouw aan de Sint-Michielshelling uit liefde voor de film. “We boerden goed na de verkoop van ons bedrijf", zeggen Bruno Lowagie en Ingeborg Willaert. “Dat geld willen we nu zinvol investeren.”

 1. Organisatie ‘Burgerplicht’ schenkt berg speelgoed aan kinderafdeling van AZ Jan Palfijn en AZ Maria Middelares
  Gent

  Organisa­tie ‘Burger­plicht’ schenkt berg speelgoed aan kinderafde­ling van AZ Jan Palfijn en AZ Maria Middelares

  Corona heeft ook mooie kanten. Vanuit de Turkse gemeenschap ontstond in de eerste lockdown de organisatie ‘Burgerplicht’. Zij brachten in eerste instantie eten naar de ziekenhuizen. Intussen is de organisatie sterk uitgebreid, en sponsoren ze onder meer voedselbedeling in de protestantse kerk. Vrijdag stond Burgerplicht voor twee ziekenhuizen, met een berg speelgoed voor Sinterklaas.
 2. Steven en Janneke, vader en dochter, brengen samen bakboek uit: “Janne eet nooit van haar eigen baksels, ze doet het voor de gezelligheid”
  PREMIUM
  Gent

  Steven en Janneke, vader en dochter, brengen samen bakboek uit: “Janne eet nooit van haar eigen baksels, ze doet het voor de gezellig­heid”

  Janneke Meert (17) uit Sint-Denijs-Westrem bakt al van kleins af aan, ook al eet ze nooit haar eigen baksels op. Ze proeft zelf niet om te weten of de smaken wel goed zitten. En toch brengt ze samen met haar vader Steven (47) een bakboek uit, met haar twintig lievelingsrecepten in. Zoals de Oost-Vlaamse vlaai van haar grootvader en de wafels van haar overgrootmoeder.